Сряда, 12 Яну 2022
    
Бизнес Бургас

Откриват Американска бизнес академия за дами в Бургас

  25.09.2020 19:21  
Откриват Американска бизнес академия за дами в Бургас

В Аулата на Медицинския факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас ще бъде открита пилотната за страната Американска бизнес академия за дами. Това ще се случи на 26 септември (събота) 2020 г., от 11.00  Академията  е част от  новата глобална програма AWE (Академия за жени предприемачи), създадена  от Бюрото за образование и култура към Държавния департамент на САЩ.  Програмата има за цел да подкрепя жени, които искат да развиват собствен бизнес, независимо от това – къде живеят по света. Инициатор за създаването на Академията е съветникът на президента на САЩ Иванка Тръмп.

В България програмата се осъществява със съдействието на Посолството на САЩ и Университет "Проф. д-р Асен Златаров"-Бургас.

За откриването на Академията в Бургас се очаква да пристигне посланикът на САЩ в България, Нейно превъзходителство, г-жа Херо Мустафа. На тържеството ще присъстват и кметът на Община Бургас, Димитър Николов,  изпълнителният директор на Американската търговска камара Петър Иванов, както и Ректорът на Университета, проф. Магдалена Миткова.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав