Петък, 29 Яну 2021
    
Бургас Общество

Десетки се включиха във ВЕЛОТОН

  19.09.2020 15:46  
Десетки се включиха във ВЕЛОТОН

Десетки бургазлии се включиха в благотворителния ВЕЛОТОН (съвместно каране на велосипеди на лекуващи, пациенти и техните близки).
Събитието е с цел набиране на финансови средства за извършване на профилактични прегледи на жени в затруднен финансов и осигурителен статут. 
На участниците бе осигурена тениска с логото на кампанията, вода и сладки продукти. Предоставени бяха и 20 велосипеда. На определени места  бяха поставени кутии за набиране на доброволни дарения за кампанията. Маршрутът на ВЕЛОТОН-а (5 км.) бе по улиците на града и Морската градина. Като велосипедистите тръгнаха от Корпус 3 на КОЦ-Бургас и край-Пантеона.

В шествието участва и бургаската актриса Гергана Стоянова, която е лице на инициативата. Освен нея, в съботното събитие се включиха около 80 души, които преди да се качат и да въртят педали, облякоха тениска с логото на кампанията.
Събирането на паричната помощ за жените, които няма финансова възможност, бе в специални кутии, които ще останат още седмица в сградата на Комплексния онкологичен център -Бургас. На по-късен етап ще бъде съобщена точната сума и броят на хората, които ще могат да се възползват от нея.

Включиха се и общинските съвеетници Георги Маринчев, Сотир Сотиров, Ивайло Гавраилов.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил