Четвъртък, 22 Oct 2020
    
Общество

Зам.-министър Таня Михайлова: Нямаме намерение да затваряме училища

  18.09.2020 09:58  
 Зам.-министър Таня Михайлова: Нямаме намерение да затваряме училища

Учебната година трябва да започне присъствено, но в зависимост от ситуацията, ще бъдем на режим превключване. Няма информация за затваряне на училища, категорично заявявам, че нямаме такова намерение, заяви пред bTV зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

По думите й в МОН се следи денонощно ситуацията и се получават данни от Регионалните здравни инспекции в страната.

Късно снощи разбрахме за карантиниран ученик в Бургас с положителна проба да коронавирус, съобщи зам.-министърът на образованието. Училището трябва да създаде условия за максимално безрискова и безопасна среда, посочи още Таня Михайлова.

По думите й при излизането на паралелка за обучение в електронна среда учебният ритъм няма да се загуби. 

Същевременно пред БНТ председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева бе категорична, че връщането на учениците в училищата не е било прибързано.

Образователната система е готова с всички насоки и правила, за да опазим живота и здравето на учениците и учителите, на родителите, заяви Такева.

По думите ѝ било очаквано, че още в началото ще се появят случаи на COVID-19 в училищата.

Образователните институции са най-добре организираните да създадат възможно най-малко опасна среда към децата, към учителите, защото те са в рискова категория и към родителите, изрази мнение д-р Юлиян Петров - председател на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

Според него няма нужда от въвеждането на нови мерки. Тези насоки, които бяха изработени, са много всеобхватни. Допълнително всяко училище си има и свои правила. "Сега следва тяхното спазване", уточни той.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата