Неделя, 27 Сеп 2020
    
Царево

Рекордна посещаемост на тазгодишния Рибен фестивал в Царево

  07.09.2020 13:38  
Рекордна посещаемост на тазгодишния Рибен фестивал в Царево

Превърналият се в една от емблемите на Община Царево, за десета поредна година ,,Рибен фестивал‘‘ на пристанище Царево събра хиляди туристи и жители на общината.

Тази година за десета поредна година се проведе фестивалът, който счупи рекордите по посещаемост, затвърждавайки събитието като най- доброто и обичано по цялото Черноморие, а пристанището в Царево се оказа тясно за всички желаещи да се включат в събитието. Рибен фестивал 2020 се организира от Община Царево, под патронажа на кмета инж. Георги Лапчев. Фестивалът бе официално открит в 18:00 часа от кмета на общината и уникалните Ники Станоев и Ути Бъчваров. Кметът посрещна и награди финалистите, от регата ,,Георги Демирев‘‘2020, както и поздрави участвали във Вело състезанието и даде старт на кулинарната надпревара.

Програмата бе наситена с много изпълнители и много изненади, а водещият Ники Станоев веселеше всички присъстващи на рибния фест. Известни български артисти и гости присъстваха в Царево, за да усетят за пореден път тръпката от уникалното кулинарно шоу. Лицето на фестивала Ути Бъчваров отново сготви хиляди порции миди с ориз, по оригинална царевска рецепта. Той зарадва всички със своите кулинарни изпълнения.

По традиция празничната програма не мина и без прословутото състезание за най- вкусна рибена чорба. Отборите на ,,Драгоевски риболовци‘‘ , отбор ,,Пънчетата‘‘ , отбор ,,Докторите- Плевен‘ , отбор ,,Варна Аверите‘‘ и отбора на ,,Пожарникарите Царево‘‘ се включиха тази година в надпреварата по приготвяне на най-вкусна рибена чорба. За поредна година като гости на фестивала участваха и представители на Военноморска база "Атия" ,които се представиха чудесно в приготвянето рибената чорба.

След дълги колебания и много внимателно оценяване първото място в надпреварата бе присъдено на отбра на ,,Докторите- Плевен‘‘, а на второ място се класираха отбора на ,,Пожарната в Царево‘‘ и отбора на ,,Варна Аверите‘‘ Истински фурор сред гостите на Царево направиха изпълнителите PIF, Дара, АLIE Grade, Гого Лидаки, които пяха на единствената сцена в България, изградена изцяло в морето.

Грандиозното събитие, превърнало се в най-големия и вкусен Фестивал на Южното Черноморие, завърши със зрелищна заря на пристанището в Царево.