Четвъртък, 29 Oct 2020
    
Созопол

Тихомир Янакиев даде официалния старт на ремонта на пътя Росен-Равна гора

  27.08.2020 15:16  
Тихомир Янакиев даде официалния старт на ремонта на пътя Росен-Равна гора

Днес бе направена първата копка на пътя между селата Росен и Равна гора. Официален старт на основния ремонт даде кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев в присъствието на зам-кметът Тодор Дамянов, кметовете на населените места Георги Георгиев и Иван Динев и представители на фирмата изпълнител.

Средствата за реконструкция и рехабилитация на общинския път са целеви и са отпуснати с Постановление на Министерски съвет 348/18.12.2019г.

Проектът е за близо 1 700 000 лв. и има за цел да подобри транспортно експлоатационните характеристики като повиши безопасността на движение и комфорта при пътуване, тъй като към момента състоянието на пътната настилка и отделните елементи на пътното трасе е много лошо. Асфалтовото покритие е силно амортизирано и на места има пропадане на настилка и образували се дълбоки коловози. Крайпътните окопи са засипани и при по-интензивните валежи водата се стича по настилката, а съществуващият водосток е затлачен и не функционира нормално.

Пътното платно ще бъде с ширина 8 метра, които включват по 1 метър банкет от двете страни.

Ще бъде направена временна организация, така че да бъде гарантирана безопасността на движение по време на строителството, без да е необходимо пътят да се затваря.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил