Петък, 29 Яну 2021
    
Бизнес

Израелските туристи тръгнаха към Черноморието

  21.08.2020 12:02  
Израелските туристи тръгнаха към Черноморието

Израелски туристи  кацнаха на летище Варна. За първи път това лято те ще опънат хавлиите си и ще събират тен в България. Заради световната пандемия с Covid-19 полетите между двете държави бяха преустановени. На борда на първия самолет имаше 166 пътници. Гостите вече са по плажовете по Северното Черноморие, основно в Златни пясъци.

На летище Бургас полетите от и до Израел ще започнат на 23 август и ще се изпълняват веднъж на ден до края на месеца. През септември ще има полети от четвъртък до неделя, а от началото на месеца и България Ер ще започне да обслужва дестинация Тел Авив.

Полетите от Израел до Варна ще се извършват по един път на ден, с изключение на събота. Планирани са 19 полета по маршрут Тел Авив – Варна до края на август и 60 полета през септември.

Пътници на първия полет бяха и представители на израелските медии, които идват с цел да отразят красотата и добрите условия за туризъм по българското Черноморие.

България също вече е включена в списъка на „зелените страни“ за граждани, пристигащи в Израел, пише bgtourism.bg.

При влизане в страната гражданите на „зелените страни“ е необходимо да представят два документа – разрешение за качване в самолета и разрешение за влизане в Израел. Разрешението за качване в самолета се попълва онлайн, а разрешението за влизане в Израел трябва да бъде заверено от израелските посолства, акредитирани в „зелените страни“. То трябва бъде разпечатано и да бъде представено на израелските гранични власти при пристигането в страната.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил