Вторник, 20 Oct 2020
    
Бизнес Бургас

Укрепват сградата на ДКЦ -II

  19.08.2020 17:23  
Укрепват сградата на ДКЦ -II

Община Бургас извършва ремонтни дейности, свързани с конструктивното укрепване на сградата на Диагностично-консултативен център II или бившата Трета поликлиника, която се намира на бул. "Демокрация" № 94.

Сградата на ДКЦ II не е ремонтирана основно от десетилетия, а лечебното заведение е едно от най-често посещаваните в града.

Първият етап от ремонта на сградата, който ще бъде извършен тази година, е свързан с укрепване на конструкцията й, която е компрометирана от изтичащите се в основите й дъждовни води през годините. Проблемът идва от по-ниското разположение на сградата, спрямо теренът зад нея и недоброто оттичане на водите там.

В момента се полага нов бетон и хидроизолация покрай сградата на лечебния център, в който се монтират нови линейни сифони с голям дебит за по-бързо оттичане на водите. След като приключат ремонтните дейности по конструкцията на ДКЦ II, сградата ще бъде готова за втория етап от своето пълно обновяване, което ще включва саниране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на компрометираната фасада.

В диагностичния център има разкрити кабинети по кардиология, неврология, хирургия, акушерство и гинекология, детски болести, очни болести, урология, УНГ болести, ендокринология, вътрешни болести, ортопедия, нефрология, гастроентерология, физикална и рехабилитационна медицина, образна диагностика, клинична лаборатория и други.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата