Четвъртък, 01 Oct 2020
    
Бургас Култура

Представят книга за поф. Хикмет Мехмедов тази вечер

  11.08.2020 13:47  
Представят книга за поф. Хикмет Мехмедов тази вечер

Дона МИТЕВА

Книгата „Четири имена за една личност“  ще бъде представена тази вечер в залата на Кукления театър от 18.00 часа тази вечер. Тя е посветена на проф. Хикмет Мехмедов, който отбелязва своята седемдесет годишнина. Автор на книгата е Недко Георгиев.

Два дни по-късно на сцената на Летен театър Бургас ще бъде представен балета „Лебедово езеро“ от 20.30 часа. За трупата проф. Мехмедов преди месеци каза в интервю за „Черноморски фар“ : „Надявам се балетът на Бургас да си остане най-голямото ми пристанище, защото на него съм посветил най-зрелите си години“.

Роденият в Кърджали талант не спести възторга си и от нашия град: “Бургас за мен е буря от възторг. Бургас ми даде възможност да реализирам моите въжделения и аз му ги подарих. В този смисъл не си дължим нищо. А в смисъл на това, че ни предстои още път, се надявам, да продължаваме да строим големия мост на надеждата, че той ще приютява все по-талантливи личности“.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Доц. Георги Лозанов: Не се учим от миналото, но се отъждествяваме с него
  30.09.2020 10:26      

Журналистиката и документалистиката донякъде си приличат, документалното кино се занимава основно със собствената си завършеност, цялост, а журналистическият текст е прагматичен текст