Четвъртък, 01 Oct 2020
    
Общество

Граждани проведоха протестно плажуване на Алепу

  08.08.2020 18:56  
Граждани проведоха протестно плажуване на Алепу

Граждрани проведоха протестно плажуване пред подпорната стена на строежа на плаж Алепу. Според протестиращите подпорната стена се е превърнала в символ на корупционния метод, по който се случват нещата навсякъде в държавата ни.

"В разгара на политическата криза у нас да напомним отново за екологичните проблеми, от които започна гражданското недоволство през юни. Заради презастрояването по Черноморието ни, изсичането на горите, багерите в планините и замърсяването на реките... Заграбването и унищожаването на нашата природа трябва да спре", бе основният мотив за недоволството на природозащитниците.

Протестът се проведе с подкрепата на Инициатива "Правосъдие за всеки", Коалиция "За да остане природа в България", Сдружение "Да запазим Корал", Гражданска група "Бетономорие", фейсбук групата "Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев Бряг" и още неформални обединения на активни граждани, желаещи правова държава и запазена природа.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Доц. Георги Лозанов: Не се учим от миналото, но се отъждествяваме с него
  30.09.2020 10:26      

Журналистиката и документалистиката донякъде си приличат, документалното кино се занимава основно със собствената си завършеност, цялост, а журналистическият текст е прагматичен текст