Вторник, 02 Фев 2021
    
Бизнес

Започна митинга на туроператори и туристически агенти

  04.08.2020 11:08  
Започна митинга на туроператори и туристически агенти

В този час в столицата започна митинга на туроператори, туристически агенти и екскурзоводи, членове на обединение „Бъдеще за туризма“, на протест. Въпреки вчерашната среща при премиера Борисов, те продължават с обявените действия. На тази среща стана ясно, че на бранша ще бъдат предоставени 10 млн. лв. в подкрепа на ликвидността на фирмите.  Кога обаче тя ще стигне до тях, е все още неясно.

„Не са ясни критериите, по които ще бъдат разпределени тези средства. Има три хиляди туроператорски фирми, излиза че ще ни се паднат по 3 хиляди лева, което е напълно недостатъчно. Настояваме за грантова схема, така както направиха в много страни от Европа за нашите колеги“, коментира бургазлийката  Павлина Русева от „Сейф Травел“.

Освен финансово оздравяване на сектора и разработване на спешен кризисен план за подпомагане на туроператори, туристически агенти и екскурзоводи от обединение „Бъдеще за туризма поискаха нови програми в подкрепа на заетостта, специална схема за подпомагане на екскурзоводи, както и отпадане на 14-дневния карантинен период за завръщащите се от Турция туристи.

Организацията благодари на министър Николова за разбирането и ентусиазма, с които за кратки срокове обеща финансиране от ОП „Иновации и конкурентоспособност“ и осигури удължаване на срока за възстановяване на вземания към клиенти, но декларира готовността си да не отстъпи от заявените искания.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте