Петък, 14 Авг 2020
    
Спорт

Министър Кралев идва за рекорда на Цанко

  28.07.2020 17:21  
Министър Кралев идва за рекорда на Цанко

Михаил КОЛЕВ

 

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще пристигне в Бургас, за да наблюдава на живо опита за рекорд на плувеца Цанко Цанков. Към момента Кралев е потвърдил присъствие, като се очаква с него да дойде и заместникът му Стоян Андонов.

Цанков ще се опита да плува в продължение на 12 часа без прекъсване в басейн. Това ще се случи на 22 август на басейн „Флората”, като ако успее да се справи със задачата, ще стане първият българин, сътворил подобно нещо и крайното му време ще бъде дадено за Рекордите на Гинес.

Заедно с него през цялото време ще плуват и деца от местните плувни клубове, които ще се сменят помежду си под формата на щафета. Самият 32-годишен бургазлия няма да прави никакви почивки, като само на всеки 15-20 минути, чрез специален стик, ще му бъдат подавани тонизиращи напитки от неговия екип.

Покана да присъства на едно от най-важните спортни събития за годината в Бургас е отправена и до легендата Петър Стойчев, като той все още не е потвърдил дали ще има възможност да дойде и да подкрепи своя приятел Цанко Цанков.


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Спахийски: Милионерите в БСП искат да отстранят Нинова
  06.08.2020 09:54      

Нито един от тези, които претендират за поста на Корнелия Нинова, няма харизмата на лидер. Така к