Четвъртък, 13 Авг 2020
    
Бургас

Съветниците от ДБГ-Бургас искат повече патрули в градинките

  14.07.2020 11:30  
Съветниците от ДБГ-Бургас искат повече патрули в градинките

Георги РУСИНОВ

 

Общинските съветници от ДБГ-Бургас Живко Табаков, Манол Тодоров, Стоян Грозев и Костадин Андонов искат повече патрули на УКОРС (дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“) в градинките и площадките в Бургас. Те са входирали докладна записка с предложението си до Общински съвет – Бургас.

„От години се забелязва, че поддръжката и чистотата в парковете, градинките и детските площадки в Бургас не е на ниво. Всяка сутрин преди да бъдат почистени съответните места в големите жилищни комплекси може да се натъкнем на нелицеприятни гледки, разхождайки се из тях, или преминавайки на път за работа. Препълнени кошове, разхвърляни отпадъци, преместени пейки, потъпкани тревни площи, огради украсени с бирени кенчета и други“, пишат в докладната съветниците.

Многобройните им срещи с жители на „Възраждане“, „Братя Миладинови“, „Изгрев“, „Славейков“ и Ветрен потвърдили наличието на няколко проблема.

„Парковете, градинките, детските площадки, спортните съоръжения и зелените площи поемат огромен брой хора през летните месеци, най-вече в часовете между 17:00 и 21:00 часа, което води след себе си голямо количество отпадъци. Кошовете, макар и много на брой, не поемат всички боклуци и те „извират“ от тях. Хората често изхвърлят фасове, картонени чашки, опаковки, кенчета от напитки, торбички и други директно по зелените площи. Деца и младежи често вадят изхвърлени гуми, тоалетни чинии и мивки за игра и забавление, като след това ги изоставят в градинките. Пейките често се местят от младежи и възрастни и се стига до вандалски прояви“, посочват в докладната четиримата от ДБГ-Бургас.

За пример посочват градинката до Старата поща. За там има организирана подписка от живеещи в близост с искания за повече контрол. Затова те предлагат постоянно присъствие на патрули от УКОРС, които да следят за нарушения и да съставят актове. Според общинските съветници това ще има и превантивна практика срещу бъдещи посегателства срещу собствеността и замърсяването. Съветниците искат да се поставят и забранителни табели по градинките посочващи кои действия са забранени.

Пред наш репортер Живко Табаков обясни, че са наясно с исканията на живеещите до градинката до Старата поща и обясни, че докладната е входирана с цел по-мащабно обхващане на този вид проблеми.


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Спахийски: Милионерите в БСП искат да отстранят Нинова
  06.08.2020 09:54      

Нито един от тези, които претендират за поста на Корнелия Нинова, няма харизмата на лидер. Така к