Събота, 30 Яну 2021
    
Бургас

Десетки тръгнаха на плаж в Росенец по суша и море

  11.07.2020 10:10  
 Десетки тръгнаха на плаж в Росенец по суша и море

Десетки се събраха в парк "Росенец" малко след 9 часа. Там след 11 часа трябва да се състои масово ходене на охраняемия плаж до почивния комплекс, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, предаде БНР.

Повод за инициативата е инцидентът, при който бившият министър на правосъдието Христо Иванов и двама представители на партията „Да, България“ не бяха допуснати до морския бряг от служители на НСО, които охраняват района. 

Автобуси от Кърджали, Разград, Търговище,  Силистра, Пазарджик и коли от цялата страна са паркирали на територията на парк "Росенец".  Десетки са и микробусите на жандармерията.

Туристи от Айтос споделят, че са дошли да се къпят, а не да се включват в организирания протест. Има сипматизанти на ДПС от страната.

Малко след 9  часа се оформят два протеста. Ситуацията между двете групи на ДПС и останалите хора са 50 на 50.

Жандармерията е направила кордон и спира групата от хора, които искат да слязат на плажа. От полицията правят опити да разделят двете протестиращи групи, като отказва да допусне Христо Иванов и бургаските общински съветници Димитър Найденов и Константин Бачийски. Като бившият правосъден министър се опитва да провокира безредици. Самият той и групата около него тръгнаха към община Бургас, където ще преместят протеста.

Това на практика проваля протеста и масовото плажуване може да не се състои.

 

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил