Петък, 29 Яну 2021
    
Спорт

Женският футболен клуб „Бургас“ се завърна със сребро от турнир

  06.07.2020 14:09  
Женският футболен клуб „Бургас“ се завърна със сребро от турнир

Един гол във вратата на противника не достигна на ЖФК "Бургас" да грабне златото на турнира по футбол за девойки този уикенд в Русе.

Участници в него бяха отборите на домакините от ФК "Дунав", Женски футболен клуб "Варна", ДЮФК "Янтра-2013" - Габрово и ЖФК "Бургас".

След две победи над русенки и габровки с 4:1 и 2:0, на финалното морско дерби бургаските момичета отстъпиха с резултат от 2:1 в полза на представителките на Варна. Много удари във вратата на противника имаше през последната среща, но за съжаление късметът не беше на страната на бургазлийки и те грабнаха сребърните медали и купа за второ място.

Въпреки високите температури, момичетата от ЖФК "Бургас" демонстрираха страхотни футболни умения в срещите и много хъс за победа.

Единственият женски футболен отбор в града полага неимоверни усилия да развива дамския футбол както в града, така и в страната, въпреки трудностите. Въпреки спортната пауза по време на пандемията, младите футболистки показаха, че когато футболът е страст, може да се поддържа форма и в екстремни ситуации, чрез индивидуални програми, така, че това да не се отрази на общата спортна форма на отбора.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил