Петък, 22 Яну 2021
    
Култура

Чардаш, вино и любов тази неделя на Охлюва

  04.07.2020 12:42  
Чардаш, вино и любов тази неделя на Охлюва

Красивата музика на Росини, Верди, Пучини, Щраус, Лехар, Калман, Хренников и Мусоргски, поднесена с много емоционален заряд и танци, ще развълнува и зареди с очарователното настроение на чардаша и любовта всички ценители на хубавата музика. Концертът ще се проведе от 20:30 часа на 5-ти юли на открита сцена "Охлюва".

На сцената ще излязат солистите от Държавна опера - Бургас Людмила Михайлова - сопран, Йордан Христозов - баритон, Диман Панчев - бас и оркестър камерна формация с концертмайстор Христо Белчев. Събитието ще се проведе в рамките на тематичния ретро уикенд, организиран от Община Бургас. Проявата носи заглавие ''Чардаш, вино и любов'' и е насочена към широката публика. Ще прозвучат известни арии от оперетната и оперна класика.

На пианото ще бъде Олга Дичева.

Людмила Михайлова е ностел на наградата за активна творческа дейност за «Музикант на годината» 2016 на БНР. Тя и колегите ѝ Йордан Христозов и Диман Панчев са дългогодишни солисти на Държавна опера - Бургас, изпълняващи централен репертоар и носители на множество награди и отличия. Водещата на концерта Петя Калиманова ще обявява реда на програмата на български и английски език, за да бъде достъпна информацията както за нашата публика, така и за туристите на града.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата