Понеделник, 25 Яну 2021
    
Крими

Основният свидетел по делото срещу групата на Митьо Очите иска да даде нови показания, щял да „каже истината“

  03.07.2020 12:05  
Основният свидетел по делото срещу групата на Митьо Очите иска да даде нови показания, щял да „каже истината“

Михаил КОЛЕВ

 

Георги Илиев, който е основният свидетел срещу групата на Димитър Желязков-Очите е оттеглил показанията си и е поискал да даде нови такива, за да „кажел истината“, научи вестник „Черноморски фар“ от свои източници. Той е пуснал молбата до Софийския градски съд на 30 юни, а на 2 юли е бил в столицата, за да присъства на поредното дело.

То обаче бе отложено, след като полицията в Бургас задържа един от обвиняемите по случая – Юмер Мехмед. Мехмед е бил пуснат преди два дни под домашен арест и е трябвало на 2 юли също да бъде в София за делото. Заради ареста му неговото присъствие е било възпрепятствано и по този начин делото бе отложено за 10 юли. По наша информация Юмер е имал билет за София, готвел се е да пътува до столицата, но часове преди това са му били щракнати белезниците.

Съдийката по делото е поискала бургаската полиция да докара под конвой Юмер Мехмед, но това й е било отказано. Тя е помолила ако може поне да бъде осъществена скайп връзка с него от Бургас, за да не бъде провален съдебния процес, но и тук желанието й е било отхвърлено.

Приближен до Юмер разкри пред медията ни, че според него задържането му е било „полицейска постановка“, с цел да не може да бъде даден ход на делото. Според него Мехмед е бил задържан без да му бъде казано защо, не му е бил извършен и разпит. Опасенията на близки до задържаните са, че дни преди 10 юли отново може да бъде направен опит делото да бъде отложено. Те се притесняват и че органите на реда във времето до тази дата могат окажат натиск върху Георги Илиев, за да отхвърли той своите нови показания.

Припомняме, че групата на Димитър Желязков бе задържана в началото на август 2018 година. Обвиненията са за побои, рекет и палежи.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил