Понеделник, 25 Яну 2021
    
Любопитно

Все пак балът стана възможен

  26.06.2020 15:05  
Все пак балът стана възможен

Известни бургазлии отпразнуваха завършването на децата си

 

Дона МИТЕВА

Весела ГОРАНОВА

 

Както всичко останало, свързано с образованието, тази година и абитуриентските балове на Ковид-випуска, са изпитание за нервите на младите хора, техните родители и учителите. Макар и с месец отлагане, те започнаха, за онези училища, които не се отказаха от този празник. Препоръките на здравните власти в последните дни са отново да бъдат отложени, но една част от тях вече са факт.

И тази година, както предходните, младежите и девойките блестят с елегантни и красиви тоалети, за които, не е тайна, че някои са се постарали още от есента, а защо не и от по-рано. Дефилето на младостта и красотата се случва при засилени мерки за сигурност в различни точки на Бургас и не в един ден. Своя звезден миг вече отпразнуваха част от училищата в града и родителите се похвалиха със своите наследници.

Весна Балтина – зам.-кмет по „Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата“, е горда майка на абитуриент от Математическата гимназия. Виктор Балтин е един от  отличниците на тазгодишните матури, които наредиха морския град на второ място по успех след София. 26-те от тях са от неговия клас - 12 „А" с класен ръководител Гергана Николова. В този клас е и младежът, който има три пълни шестици на държавните зрелостни изпити - Петър Чонгов, чиято майка е преподавателка в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“.

Виктор Балтин е приет в САЩ – ще следва в университета в Бостън. А Петър Чонгов заминава за Англия – Манчестър, да учи авиоинженерство.

На завършването на сина си отново в Математическата гимназия се радва и бившата общинска съветничка Димитрина Буланова. „На добър път, радост моя! Обичаме те много и винаги сме зад теб!“, пожела гордата майка, публикувайки снимки в социалната мрежа от паметния момент.

Бившият директор на бургаската полиция  старши комисар Милен Димитров също се радва на своя син – абитуриент в Математическата гимназия. Никола Димитров  иска да следва медицина в София или Варна.

Отличничката на випуска на Търговската гимназия - Ванеса Манолова, направи горда своята майка Магдалена Манолова - директорът  на Териториалната дирекция в Меден рудник. Нейният бал предстои в петък вечерта.

Синът на известния бургаски музикант Иван Ченов завършва Музикалното училище, обясниха запознати. Синът на друга музикална фигура в нашия град  също празнува своя бал. Оперната певица, сопраното Шмилена Султанова, изпрати абитуриент. За разлика от майка си, младежът се е отдал на изобразителното изкуство и също завършва НУМСИ, обясниха запознати.

По време на бала на Немската гимназия бе забелязан депутатът от БСП Тодор Байчев, който поздрави красивата щерка на свои близки. Известният бизнесмен Николай Филипов също сподели радостта на сина си от завършването на елитната гимназия, с 60-годишна история и дълбоки традиции. Младият Николай Филипов бе решил официалното си облекло в черно и бяло. Младежът е от щастливците, които вече са приети да учат в чужбина.

Абитуриентка изпратиха и художничката Ангелина Недин и бившият общински съветник в Созопол Стойо Недин. Мина Недин завършва ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. Мина е типичен ренесансов човек, известна е с артистичните си заложби, пее, рисува, ще кандидатства архитектура. Миналата година направиха съвместна изложба с майка си в пловдивска галерия. „В нея се е вселил духът на Леонардо да Винчи“, казват с усмивка близки до семейството хора. През годините Мина Недин посещава и школите на математика и физик Теодоси Теодосиев. Приета е в курса му сред хиляди кандидати, след като той забелязва таланта й. Вчера получи и специална грамота от ръководството на ППМГ“Акад.Н. Обрешков“ за отличен успех през всичките години на средното си образование.

„Мис България 2018“ Теодора Мудева е звездната абитуриентка на Английската гимназия тази година.

Зам.кметът на Бургас Весна Балтина със сина си Виктор Балтин
Димитринка Буланова изпрати зрелостник в ППМГ
Милен Димитров със семейството си и абитуриента Никола
Мина Недин,момичето, което пее, рисува и е отличен математик
Синът на бизнесмена Николай Филипов-Николай Филипов -младши

Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил