Понеделник, 03 Яну 2022
    
Спорт

Над 150 млади ветроходци се впуснаха на регата Черноморец Бургас 2020

  26.06.2020 14:10  
Над 150 млади ветроходци се впуснаха на регата Черноморец Бургас 2020

Михаил КОЛЕВ

 

Над 100 лодки се включиха в тазгодишното издание на регата „Черноморец Бургас 2020“. Официален старт бе даден днес, като в гонките ще участват близо 150 ветроходци от цялата страна, които ще са разпределени в класовете Оптимист, Лазер 4,7, Кадет, 420, 470 и Фин.

На откриването присъстваха областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът Диана Саватева, председателят на Постоянната комисия по спорт Йордан Георгиев, директорът на Пристанище Бургас Диян Димов, президентът на родната федерация по ветроходство Росен Марангозов, Валентин Николов, бивш председател на Българска федерация по ветроходство, член на управителния й съвет и заместник председател на яхт клуб “Черноморец – Бургас”

Целта на събитието е да се популяризира ветроходството пред широка публика. Това би насърчило повече деца да започнат да се занимават с този спорт, а от друга страна публиката ще стане свидетел отблизо как протичат подобни гонки навътре в морето.

По време на ветроходното шоу ще има водещ, който ще коментира за зрителите развоя на състезанието, а всеки посетител ще има възможността да си закупи сувенир, изработен в ателиетата на "Морски знаци".


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини