Вторник, 02 Фев 2021
    
Бургас

Спортните площадки на три бургаски училища ще грейнат

  19.06.2020 17:25  
Спортните площадки на три бургаски училища ще грейнат

Стартира реконструкцията на спортните игрища в 3  бургаски училища. Това са СУ "Любен Каравелов", ОУ "П.К. Яворов" и Професионална гимназия по сградно строителство и инсталации "Пеньо Пенев". Ремонтните дейности в учебните заведения са част от програмата на ОБщина Бургас  за цялостно обновяване на училищните дворове.

Днес кметът Димитър Николов и зам.-кметът по образование, здравеопазване и социални дейности Йорданка Ананиева инспектираха строителните дейности в двора на СУ "Любен Каравелов".

Там се изпълнява първият етап от мащабна реконструкция на спортните съоръжения на открито. Предвижда се изграждането на ново футболно и баскетболно игрище, както и терен за лекоатлетически тренировки. В проекта на Общината е заложено и монтирането на нова 5-метрова ограда. Дворът на учебното заведение и прилежащите му площадки не са ремонтирани от дълги години.

Стартира и вторият етап от ремонта на двора в ОУ "П.К Яворов". Там ще бъде изградено още едно ново игрище за спортни активности. С ново игрище и обновен училищен двор ще посрещне 15 септември и Професионална гимназия по сградно строителство и инсталации "Пеньо Пенев".

 

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте