Понеделник, 25 Яну 2021
    
Приморско

Шанс за Приморско и ВиК-инфраструктурата на общината/Вижте как ще се подобри тя/

  16.06.2020 17:23  
Шанс за Приморско и ВиК-инфраструктурата на общината/Вижте как ще се подобри тя/
Кметът на Община Приморско-Димитър Германов/в средата/, кметът на Поморие Иван Алексиев и областния управител Вълчо Чолаков присъстваха на подписването на договора за проекта
  faragency.bg

С новия проект на ВиК ще бъдат решени важни инфраструктурни проекти на община Приморско в  този сектор. Чрез него ще бъде изградена част от ВиК структурата на двата града Приморски и Китен, заяви пред „Черноморски фар“ кметът на общината Димитър Германов след подписване на проекта днес.

По време на изпълнението се предвижда да бъдат реконструирани двете пречиствателни станции за питейни води -Камчия и Ясна поляна. „Деривацията на Ясна поляна преминава през територии на общината и там има сериозни аварии, като чрез ремонта ще бъдат намалени загубите и проекта има изключително значение за община Приморско", допълни Германов.

Припомняме, че днес бе подписан проекта в Бургас. Той се финансира от Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС). Общият размер на инвестицията е 459,3 млн. лв., като ОПОС осигурява безвъзмездна финансова помощ от 323,7 млн. лв.

Проектът предвижда реконструкция и рехабилитация на съществуващата ВиК структура, и изграждане на нови системи и съоръжения в тринадесет агломерации – Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Обзор, Айтос, Карнобат, Царево, Китен, Черноморец, Сарафово и Лозенец.

C ycпeшнoтo му изпълнeниe 324 566 жители ще имат достъп до подобрено пречистване на отпадъчните води, а 279 011 жители ще се ползват от подобрени услуги във водоснабдяването.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил