Четвъртък, 13 Авг 2020
    
Бургас

Община Бургас със светкавична реакция: Постоянно присъствие на УКОРС на Моста и допълнителни камери в зоните на скачане (ОБНОВЕНА)

  08.06.2020 11:26  
Община Бургас със светкавична реакция: Постоянно присъствие на УКОРС на Моста и допълнителни камери в зоните на скачане (ОБНОВЕНА)

Георги РУСИНОВ

 

Община Бургас реагира светкавично след черната неделя вчера, където две момчета на по 17 и 13 години се удавиха след скок от Моста. Пред репортер на „Черноморски фар“ шефът на УКОРС-Бургас Веселин Василев заяви, че от днес вече има поставени постоянно двама общински полицаи на Моста, които да следят да не се скача.

„Те ще са там през цялото лято. Аз обаче като казвам, че сега го правя, не означава, че досега не сме следили. Имаме велопатрул, който обикаля Приморски парк, като периодично проверяват и Моста. Вчера също така са минали и след тях са започнали скачанията. Нямало е никой на Моста. А и скачащите ги чакат да заминат. Плюс това първото момче, което се е удавило е било с дънкени гащи, с фланелка, изобщо не е бил съмнителен, че ще скача. Другото, което изхвърли морето, пък никой още не знае откъде е скочило и какво е станало“, заяви той.

Според него ще се натоварят служителите му, но не вижда друг начин за справяне с проблема.

„Най-важното е да се запази живота на хората“, поясни той.

Андрей Рунчев, директор на ОП „Транспорт“ обясни пред наш репортер, че вече са взети мерки за поставянето на допълнителни камери по Моста именно в зоните, откъдето скачат. В момента общият брой на видеонаблюдението е 15 – 5 камери пред Моста и 10 по протежението на самия него. Рунчев обясни, че до утре вечерта ще бъдат монтирани.

Репортерска проверка на място, в понеделник на обяд, действително установи, че служители на общинска полиция има. Единият ще стои в началото на Моста в патрулната кола, докато другият ще е при платформите. Така ще се редуват. Коментират, че ще им е трудно през лятото на тези жеги и ще е добре да се помисли и за друг вид ограничение до зоните за скокове.

На място бяха и екип и на общината, които монтираха допълнителното видеонаблюдение.


Анкета

Трябва ли и за в бъдеще да има плажове с безплатни чадъри и шезлонги?


Резултати

Мнения

Мнения
Спахийски: Милионерите в БСП искат да отстранят Нинова
  06.08.2020 09:54      

Нито един от тези, които претендират за поста на Корнелия Нинова, няма харизмата на лидер. Така к