Петък, 29 Яну 2021
    
Спорт

Бойко Борисов: Ще посрещаме Евровизия в новата бургаска Арена

  31.05.2020 10:18  
Бойко Борисов: Ще посрещаме Евровизия в новата бургаска Арена

Готова ще е за 6 декември, пандемията забавила завършването й

Георги РУСИНОВ

Конкурсът Евровизия може да се проведе в новата зала Арена Бургас, стана ясно по думите на министър председателя Бойко Борисов, който пристигна днес на инспекция на строителните дейности на спортното съоръжение. То ще е готово до края на годината. Ще бъде открито за празника на града- Никулден. Забавянето на изпълнението се дължи на стопиране на доставките с материали около пандемията с коронавируса, съобщи пред журналисти зам.кметът по строителство на Община Бургас -инж.Чанка Коралска.

„Трябваше да е монтирана финишната ламарина, която идва от Германия, тя е тук, но специалистите не можаха да дойдат. От 1 юни те идват и имат около два месеца работа. След това ще се продължат активно вътрешните дейности, защото докато не е покрита залата вътре не може да се работи“, стана ясно  още от думите на на зам.кмета Чанка Коралска.

В момента се работи по окачената фасада, вътре се монтират отоплителни и вентилационни и ел. Инсталации, както и ВиК-инсталации.  Седалките за трибуните са в Бургас, каза изпълнителят на проекта-инж. Николай Николов.

Готови са и гаражите, които разполагат с 720 места,  остават довършителни работи по двете тренировъмчни зали. Под нивата местата за автомобили са 600.

Могат да се провеждат събития на открито в новото съоръжение. До този момент сумата за неговото изпълнение е 55 млн.лева, като то ще се стопанисва от държавното дружество Академика, а общината е съдружник.

Министър-председателят заяви, че е доволен от темповете на работа и изпълнението и тръгна за Поморие, където ще инспектира и завършването на обхода на града. Бойко Борисов пристигна с финансовия министър Владислав Горанов, зам.-министрите Николай Нанков, Жечо Станков, Зорница Русинова и Атанаска Николова. Бе посрещнат от кмета на Бургас Димитър Николов, председателя на общинския съвет-проф. Севдалина Турманова, областния управител Вълчо Чолаков, кметовете на Приморско и Царево- Димитър Германов и Георги Лапчев, депутати и общински съветници от ГЕРБ.

Малко по-късно пред журналисти в Поморие той още веднъж заяви, че залата става красиво, а за Нова година бургазлии ще могат да са на концерт в нея без маски.

Правим пътища, зали това ме вълнува, а не списъци с бизнесмени, допълни Борисов.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил