Понеделник, 25 Яну 2021
    

Увеличава се броят на желаещите да станат военни

  06.05.2020 10:01  
Увеличава се броят на желаещите да станат военни

Дона МИТЕВА

По необичаен начин отбелязваме днес Деня на Храбростта, без обичаните  градски тържества. За сметка на това има една положителна тенденция, която хората под пагон забелязват: Увеличава се броят на желаещите да се посветят на военната професия. Това коментира подполковник Данчо Мешлинков, началник на военното окръжие в Бургас.

Повишеният интерес е свързан с промените в закона а отбраната, които влязоха в сила в края на април. За работа в армията може да се кандидатства вече до 40 ненавършени години, към датата на сключване на трудовия договор, докато преди възрастовата граница бе до 28 години.

„Имаме доста записани хора, чакаме още допълнителни указания. Преди карантината  работехме по две заповеди за набиране на желаещи. Едната е за сухопътни войски. Другата е за военноморските сили. След отмяната на извънредното положение ще се продължи да се работи по набирането. Но сроковете до кога ще продължи не са ясни”, коментира подполковник Мешлинков.

По-голям интерес имат хора, надхвърлили 28 години, решили да реализират професията си във военна среда или пък съвсем да сменят кариерата си.

Позициите, които са свободни всеки  желаещ може да види в сайта на Министерството на отбраната, в офисите на Военен отчет във всяка община и във Военното окръжие на място.

Около двадесет са само вакантните места за морските в Атия.

 

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил