Понеделник, 01 Фев 2021
    
Бургас

Религиозните подбуди не са причина за пътуване

  26.04.2020 11:16  
 Религиозните подбуди не са причина за пътуване

Дона МИТЕВА

В месеца на Рамазан и по време на пандемия, когато са в сила различни мерки и ограничения, разговаряме с бургазлийка, която живее в Лондон. Зюмбюл Ахмет работи от близо три години в столицата на Великобритания. По нейни думи там джамиите са затворени още от самото начало на карантината. А всеки, който желае да спазва обредите, свързани с мюсюлманските празници, прави това от дома си.

Самата Зюмбюл имаше закупени билети  от английска авиокомпания, за да се прибере в Бургас малко преди празниците, но анулира пътуването си.

„Моето пътуване бе свързано с други ангажименти, а не точно с края на месеца Рамазан, когато семействата се събират, искат си прошка, посещават възрастните. Но дори и да беше, при тази ситуация, със сигурност, пак щях да го откажа. Можем да се видим и да се чуем със семейството на сестра ми и с други роднини по телефона или пък на видеовръзка. Не смятам, че е необходимо да се предприемат каквито и да било пътувания, които да се извиняват с религиозни подбуди. Ето, в Турция джамиите също са затворени”, коментира Ахмед.

По нейни думи и в Лондон джамиите са затворени. Спазват се всички условия, наложени от пандемията.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте