Понеделник, 29 Апр 2024
    
Крими

Акция на ДАНС в София и страната, обискираха дома на шефката на Агенция „Митници“

  03.04.2024 13:32  
Акция на ДАНС в София и страната, обискираха дома на шефката на Агенция „Митници“

Държавната агенция Национална сигурност и Антикорупционната комисия провеждат операция на територията на София и страната. Служители на ДАНС са влезли в сградата на Агенция "Митници". На място има засилено полицейското присъствие. Извършват се обиски в кабинета и дома на шефката на Агенция" Митници" Петя Банкова.

Акцията на ДАНС е свързана с разследване на сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и неговите евентуални връзки, чрез които е осъществявана контрабанда, съобщава БНТ. Николай Николов - Паскал е от Хасково и е бивш митничар.

Тя отрече да познава сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и заяви, че откакто е на поста се бори с контрабандата. „Преди няколко години Пламен Тончев, по типичния за тях механизъм, реши да ме изпрати да работя в Благоевград за добро наказание и добри резултати. Това е основната им схема - когато някой им пречи, те го командироват някъде. В резултат на което казах, че няма да изпълнявам техни поръчки и напуснах официално ДАНС", каза Банкова пред журналисти на излизане от сградата на Агенция "Митници".

Проверяват се различни места в столицата. Претърсват се адреси в квартал "Бояна", известен хотел в столичният квартал "Лозенец", както и други адреси близо до него.

Извършват се обиски в кабинета и дома на шефката на Агенция" Митници" по сигнал на ДАНС и по неотложност. До момента прокуратурата не е уведомена за действията по разследването. От дома на Петя Банкова са иззети бележки, които тя си е водила за различни обучения, както и договор за потребителски кредит на съпруга й. Пари не са открити, съобщи  адвокатът на Петя Банкова. Няма и заповед за арест.  

От кабинета ѝ е иззет служебният компютър, както и нейни бележки по разработка за разбиване на контрабандни канали. 

Освен в София, операцията на ДАНС е в ход и в Хасково.
Източник: Дарик


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя
  26.04.2024 11:46      

  Председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на Кирил Петков. По-рано Петков заяви,