Вторник, 30 Апр 2024
    
Мнения

Борисов: Да спрем Балкански поток, ако е толкова лош

  03.04.2024 10:38  
Борисов: Да спрем Балкански поток, ако е толкова лош

Може още днес да спрем "Балкански поток", ако е толкова лош. Ако искат да го пуснат на приватизация.

Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Гласувахме България да въведе такса от 20 лв. на мВтч за транзит на руски газ.  Христо, Атанасов, Асен, Киро и аз бяхме. Никой не каза нито дума против тогава. Учудвам се на това двуличие на колегите", коментира той.

"Тръбата е 100 % българска, изцяло на територията на България, акциите са 100% на българите. Към днешна дата има 1,309 млн. лева чиста печалба. Няма такъв бизнес, такова държавно предприятие, нещо, направено в България, което да носи такъв огромен принос в пари на българите - геостратегически, виждате как наказваме и Австрия, и Унгария, когато поискаме", посочи той.

"Ако колегите смятат, че трябва да предадем интересите си на Гърция, може още днес да спрем Балкански поток или, ако искат да го пуснат на приватизацията, да видят какви пари ще вземат за него. Предлагам или да го спрем, или да го продадем. Но това ще национално предателство, щом ще работим за интересите на други държави, то да е ясно, че работим за интересите на други държави", бе категоричен той.

"Не се срамувам от ПП-ДБ, Христо Иванов направи добра Конституция", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Новото служебно правителство ще бъде избрано по същия начин, по който избирахме старото, само че не от президента Радев, а в случая избрания от него Главчев", допълни Борисов и подчерта, че от ГЕРБ са готови за изборите.

"В едно парламентарно мнозинство трябва да има по-широка палитра от подкрепа", каза още лидерът на ГЕРБ.