Вторник, 16 Апр 2024
    
Несебър

Първият договор по инвестиционната програма на държавния бюджет подписаха в Несебър

  29.03.2024 15:31  
Първият договор по инвестиционната програма на държавния бюджет подписаха в Несебър

Кметът на община Несебър Николай Димитров подписа първото споразумение за осигуряване на средства по Инвестиционната програма за общински обекти, финансирани  по Закона за  държавния бюджет  2024 г. - „Преработка и актуализация на съществуващ проект за водопроводна мрежа на с. Оризаре, Община Несебър – І“. Това е  втората част от подмяната на водопровода на селото, първият етап от която се изпълнява по европрограма.

Предстои подписване на договори за финансиране на обекти на  стойност 30 млн.лв.  Целеви средства ще бъдат  отпуснати по новите механизми на държавно финансиране за следните приоритетни обекти:  изграждане на закрит плувен басейн в ж.к. „Черно море“; подземен паркинг до СУ „Любен Каравелов“; нови улици в с. Равда;   Археологически музей – гр. Обзор; спортни игрища в гр. Свети Влас и с. Равда, реконструкция и основен ремонт на съществуваща сграда в с. Равда; осветление на Градски стадион Несебър и на велоалеята Тънково – Слънчев бряг, улици в Слънчев бряг –запад. Продължава и  поетапната подмяна  на водопроводна мрежа в селата Оризаре и Гюльовца.

 Общината е разработила мащабна инвестиционна програма, която се  реализира както със средства от държавния бюджет, така и със собствено  и европейско финансиране. Осъществяването на дейностите ще доведе до значително подобряване на  качеството на живот на гражданите на община Несебър.