Неделя, 28 Апр 2024
    
Бургас

Базар на професиите започва след малко

  16.03.2024 09:50  
Базар на професиите започва след малко
архив

Над 20 учебни заведения ще представят свои разработки и иновативни проекти, някои от които са печелили награди в престижни конкурси днес от  11.00 часа в Спортна зала  „Бойчо Брънзов“.  Базарът на професиите ще бъде открито с празнична програма и ще продължи до 14.00 часа.

Базарът на професиите се организира от Община Бургас, кариерните консултанти към Центъра за подкрепа на личностното развитие, със съдействието на РУО - Бургас, в подкрепа на кандидат-гимназистите и техните родители. Той е ежегодна инициатива, която представя профили и професии под формата на презентации, изложение и среща-диалог между ученици, преподаватели и родители.

Форматът позволява да се обсъдят различни възможности за обучение и професионална реализация на седмокласниците, а тези от тях, които имат необходимост могат да попълнят безплатен въпросник за професионално ориентиране и да се консултират с квалифициран кариерен консултант.

Целта на инициативата е да подпомогне учениците от 6-ти и 7-ми клас при избора на учебно заведение, в което да продължат своето образование.