Вторник, 23 Апр 2024
    
Крими

Георги се напушил с марихуана преди да извърши немислимото – да убие жестоко майка си

  23.01.2024 15:52  
Георги се напушил с марихуана преди да извърши немислимото – да убие жестоко майка си

Остава в ареста, заплашвал да се самоубие

 

Георги РУСИНОВ

 

Убиецът на обичаната от цял Бургас учителка Рада Гешева – синът й Георги Генджов остава за постоянно в ареста. За това се разбраха, както прокурорът Ангел Георгиев, така и служебният му защитник Ваня Радиева. Журналисти не бяха допуснати в залата от съдия Захарин Захариев.

Мярката обаче бе рекордно бърза и само минути след като влезе в зала, Георги бе конвоиран с вериги към ареста в Бургаския затвор.

„Няма как друга мярка да му бъде наложена, тъй като е опасен за себе си. Още в разговора с него имаше мисли за самоубийство. Затова сега остава в ареста“, обясни пред съдебни репортери адвокат Радиева.

Тя добави, че тепърва ще се прави експертиза, която да изясни психичното му състояние. Преди да влезе в зала Георги напсува задочно психиатъра д-р Веско Палазов. Оказа се същият го е лекувал при престоите му в Центъра за психично здраве.

„Той смята, че д-р Веско Палазов и майка му му давали лекарства, които са му пречили по някакъв начин и затова ги счита за виновни. Този натрупан гняв към майка си от 4 години се е излял“, каза още служебният защитник.

Прокурор Ангел Георгиев обяви поведението му в зала като адекватно.

„Осъзнава всичко, което е извършил. Каза си го. Въпрос на експертиза е какво е актуалното му психично състояние към момента и към момента на извършване на деянието. Чакаме резултатите. Може и да има в лека форма шизофрения“, каза държавният обвинител.

Окръжният прокурор съобщи, че има събрани доказателства, че непосредствено преди извършването на убийството е употребявал наркотици, като поясни, че става въпрос за марихуана. Георги е арестуван през 2017-а за притежание на наркотици.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Гимназията за чужди езици за Рада Гешева:„ Тя беше будител, магнит, магия, незабравима...“
  22.01.2024 17:12      

Гимназията за чужди езици „Васил Левски“ излезе с позиция с трагично