Понеделник, 22 Апр 2024
    
Бургас Крими

Четвърто РПУ печели битката срещу дилъри и крадци

  21.01.2024 17:45  
Четвърто РПУ печели битката срещу дилъри и крадци

Георги РУСИНОВ

 

Служителите на Четвърто районно управление – Бургас са записали една много успешна 2023-та. Полицаите са постигнали отлични резултати при престъпленията, свързани с кражби и наркотици. Това коментира за „Черноморски фар“ директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов.

„Имаме намаляване броя на регистрираните кражби с близо 25% и същевременно увеличаване на тяхната разкриваемост. Много добро впечатление прави работата на служителите от Четвърто районно управление при борбата с наркотиците. Притежанието и разпространението са така наречените латентни престъпления, за които до голяма степен установяването и разкриването им зависи от активността на служителите. По тази линия полицаите в „Меден рудник“ са с най-добри резултати от останалите три градски управления“, каза той.

Конвенционалната престъпност е приоритет за ОДМВР –Бургас и Вътрешното министерство и старши комисар Павлов отчете, че резултатите на Четвърто районно управление за 2023-та спрямо предходната година са по-високи.

„Винаги има още какво да се желае. Затова очакваме по-голяма активност от страна на служителите, както при разкриването на кражби, така и за основния приоритет в борбата с дрогата и на водачи, управляващи превозни средства след употребата на алкохол и наркотици“, добави той.

Абсолютна 100-процентова разкриваемост униформените в най-големия комплекс имат при грабежите.

„При извършени 5 грабежа за 2023-та, те са разкрили 5. Това само по себе си е показателно, че няма какво повече да желаем в тази част. Има какво да се работи по превенцията, тъй като е важно да не допускаме извършването на такъв вид престъпления, което ще е основната насока за работа на колегите, заедно с кражбите, наркотиците и по-сериозна работа с криминалния контингент“, каза директорът на ОДМВР-Бургас.

За целта той призова гражданите също да са максимално активни и да подават сигнали и информация във всяко едно от полицейските управления в града.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Гимназията за чужди езици за Рада Гешева:„ Тя беше будител, магнит, магия, незабравима...“
  22.01.2024 17:12      

Гимназията за чужди езици „Васил Левски“ излезе с позиция с трагично