Понеделник, 22 Апр 2024
    
Несебър

Четири училища в Община Несебър кандидатстват за ремонт на спортните си бази

  17.01.2024 15:20  
Четири училища в Община Несебър кандидатстват за ремонт на спортните си бази

Четири учебни заведения от Община Несебър кандидатстват по „Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 - 2026 г.“, финансирана от  МОН.  Проектите са:

- Изграждане на физкултурен салон в ОУ "Св. св. Кирил и Методий", с. Гюльовца, общ. Несебър;

- Изграждане на физкултурен салон в ОУ "Геори С. Раковски", с. Оризаре, общ. Несебър;

- Преустройство на физкултурен салон в СУ "Любен Каравелов", гр. Несебър;

- Изграждане на нова спортна площадка /основен ремонт на спортната база в Обединено Училище "Св. св. Кирил и Методий", гр. Обзор.

Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища  ще бъде разгърната в  периода 2024 - 2026 г.  Целта й е създаване на оптимални условия за провеждане на учебните часове по физическо възпитание чрез модернизация на спортната база в училищата. Това ще   насърчи активността и здравословния начин на живот сред подрастващите и ще популяризира  физическото възпитание като част от учебния процес.

В резултат от дейностите по програмата се очаква понижаване на дела на преждевременно напусналите образователната система. Ще се благоприятства създаване на навици и умения към спорт от ранна ученическа възраст и ще се подкрепят дейностите по превенция на тютюнопушенето и употребата на алкохол и наркотици сред младите хора.

Друг важен аспект в целите на програмата е стимулирането на двигателната активност и преодоляване на неблагоприятните последици от от липсата на движение сред учащите се.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Гимназията за чужди езици за Рада Гешева:„ Тя беше будител, магнит, магия, незабравима...“
  22.01.2024 17:12      

Гимназията за чужди езици „Васил Левски“ излезе с позиция с трагично