Вторник, 02 Апр 2024
    
Бургас Мнения

Бойко Борисов в Бургас: Благодарение на „некоалицията“ за всички общини се отпускат немалко пари

  02.01.2024 11:41  
Бойко Борисов в Бургас: Благодарение на „некоалицията“ за всички общини се отпускат немалко пари
Лидерът на ГЕРБ пристигна в първия работен ден в Бургас и даде брифинг на терена, отреден за детска болница
  Георги Русинов

Благодарение на „некоалицията“ за всички кметове и населени места се отпускат немалко пари, които са възможни само заради това, че има правителство. Видяхме какво беше по време на служебните кабинети. В тази ситуация по-добре да се съсредоточим в работа с партиите, хората и структурите. Когато действа принцип на жесток самоконтрол между всички участници в управлението, мисля, че това към момента е добро за държавата. Има ясно разписано споразумение – Денков Габриел. При ротацията Габриел – Денков“, добави той.

За евентуална смяна на министри при ротацията, Борисов каза: „Ще се направи анализ на всеки един. Ако има такива, които не са се справили добре, нямат голям напредък, ще бъдат сменени“.

Той оцени работата на Калин Стоянов като „много добра“ от гледна точка на Шенген и опазване на границите. Борисов изрично благодари на австрийския бизнес, който е инвестирал в България за отвореното писмо, което е написал до австрийските политици. За да влезем в Шенген и по суша, трябва да покажем надеждна охрана на границата, смята Борисов. „С общи усилия на държавата, на президента включително можем да успеем за няколко месеца“, прогнозира лидерът на ГЕРБ и добави, че това може да се случи "до месеци".

За МРРБ министъра загатна, че е тест бързо да оправи документите и да подпише проектите, за които са гласувани пари в Държавния бюджет.

Качествени хора има във всички парти, но ДПС ясно са заявили, че министри в кабинета не искат, коментира още той.

Веднага след срещата бившият енергиен министър Теменужка Петкова ще проведе урок на кметовете как бързо да се справят документално с подадените проекти, така че средствата за тях да пристигнат спешно.

 

Очаквайте подробности!!!

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Каква равносметка си даде за годината кметът Димитър Николов
  31.12.2023 17:29      

Равносметката ми за 2023 година? Загърбвам негативното, то не носи развитие. Благодарен с