Събота, 09 Дек 2023
    
Приморско

Новата местна власт в Приморско се закле

  07.11.2023 12:10  
Новата местна власт в Приморско се закле

Силвия Шатърова

Новият кмет на Приморско Иван Гайков и новите общински съветници встъпиха днес официално в длъжност по време на тържествена сесия, като се заклеха.
Церемонията бе водена от зам. областния управител Павлин Иванов, който връчи символите  на кметската власт на Гайков.

„Поздравявам Ви, че спечелихте доверието на жителите на община Приморско и бяхте избрани. Управлявайте мъдро и работете неуморно“, пожела им Иванов.

„Вълнението е голямо за мен, защото участвам за първи път в подобна надпревара. Жителите на община Приморско избраха най-достойните, ще работим прозрачно и обединени“, каза в първото си слово пред жителите и администрацията  на Приморско Иван Гайков.

Неговият опонент в надпреварата и настоящ общински съветник арх. Петко Гечев го поздрави за избора и заяви от трибуната: „Радвам  се, че времето на приказките свърши и идва времето на работата. Ние не напускаме общината , а само канцелариите. Ще дадем толеранс на новата власт и ще съдействаме за всичко от което им потрябва“, каза Гечев, който в предходните мандати бе заместник кмет на общината.

Другият общински съветник със стаж в предни мандати  Стоян Василев, който влезе от МИР също заяви подкрепа, но и допълни, че ще бъде опозиция, когато се налага.

Първото задседание до избора на нов председател бе водено от най-възрастния член Захарина Неделчева. С пълно мнозинство от 13 души за председател бе избрана Златина Тюлиева, която бе  председател и в предишни мандати.

"Този избор е оценка за моята работа през тези години. Единството между два органа наместната власт е важно и основно. Никой не е по-висок от другия, а най-високо е доверието на гражданите.  Призовавам ви да работите с ум и разум за Приморско“, обърна се тя към колегите си.

Комисия от пет души ще изработва правилника за работата на Общинския съвет в мандат 2023-2027

Очаквайте какви бяха първите думи на Иван Гайков като кмет и какво го посъветва досегашния кмет Димитър Германов.