Вторник, 02 Яну 2024
    
ИЗБОРИ 2023 Несебър

Николай Димитров се срещна предизборно с жителите на Свети Влас

  03.10.2023 10:17  
Николай Димитров се срещна предизборно с жителите на Свети Влас

Предизборната среща на Николай Димитров с жителите на  Свети Влас премина при пълна зала и голям интерес.

„Благодаря на всички мои съграждани за подкрепата и за конструктивните предложения. Нашата общност е успешна, защото ние, гражданите, сме сплотени! С удоволствие Ви съобщавам, че общината започна подготовка за изграждане на кръгово кръстовище на път Е 87 при разклонението  за Кошарица и Слънчев бряг.“ – заяви г-н Димитров.

Начало на срещата бе дадено с отчет на цялостната дейност на общината за периода на мандат 2019- 2023 и продължи с представяне на новите идеи и планове за развитието  на  гр. Свети Влас.

Димитров отбеляза, че средствата, предназначени за благоустрояване  се разпределят пропорционално, според приетите планове за развитие на селищата в общината, като  основният принцип, възприет и наложен през последните четири мандата, е   недопускане изоставането на нито едно   населено място.  

Един от важните за жителите на Свети Влас обекти, който бе открит през 2022 година, е  стадионът  в града. Той, освен че  задоволява нуждата на гражданите от подходящ спортен терен, е и част от мрежа от модерни  и функционални  съоръжения,  на които се провеждат международни турнири  и национални състезания. „Продължаваме да работим за налагане на община Несебър като дестинация за спортен туризъм. Ние осигуряваме тренировъчно-състезателната  база  и няма да спрем да надграждаме. Продължаваме да разработваме и идеята за възстановяване на кемпер туризма в общината и за промотиране на културен,  религиозен и здравен  туризъм.“ – каза Димитров.

Непосредствено над стадиона общината е разработила проект за игрища и парк за рекреация  с мини футболно игрище, мултифункционално игрище за баскетбол и волейбол и паркинг зона.   Паркът ще представлява мрежа от панорамни алеи, панорамни площадки и водни огледала, места за  обекти за обществено обслужване и атракцион.

През периода на мандат 2019-2023 в гр. Свети Влас бяха извършени редица дейности по благоустрояване чрез строителство на нови и основен ремонт и рехабилитация   на съществуващи инфраструктурни обекти – паркинги, улици, тротоари, улично осветление, зелени и паркови площи. Образователната инфраструктура в Свети Влас е обект на непрекъснато усъвършенстване. Последно се изграждат нови игрища в двора на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“, има и проект за саниране на сградата. И двете мероприятия се финансират с привлечени по външни програми средства.

Плановете на общината за развитие на Свети Влас, които г-н Димитров представи,  включват превръщането на местност „Инцараки“ в квартал на града. Изработен е  проект на  улици в местността  и проект за отводняване на улици, като предстои да се изготвят оценки по чл. 210 от ЗУТ във връзка с процедура за пpexвъpляне в пoлзa нa oбщинaтa на пpoцeнтнa чacт oт плoщтa нa частните имoтитe, нeoбxoдима зa изгpaждaнe нa oбeĸтитe нa зeлeнaтa cиcтeмa, нa coциaлнaтa и нa тexничecĸaтa инфpacтpyĸтypa – пyбличнa coбcтвeнocт.

Г-н Димитров поясни, че детската градина в кв. “Русалка“ не е забравен проект. Нейното строителство в момента се задържа, защото функциониращата ДГ “Делфинче“ има капацитета да приеме и обучава всички деца в Свети Влас. „Пренасочваме финанси към по-необходими и полезни за общността  дейности.“- уточни г-н Димитров.

Община Несебър предвижда разширение на гробищния парк в Свети Влас и преместване на базата  на ОП БКСО извън границите на града. Непосредствените планове на общината включват строеж на ново улично осветление по ул. “Раковина“ и частично по улиците „Родопи“ и „Ясен“.

В края на срещата г-н  Димитров уточни, че Община Несебър е финансово стабилна и успешна, защото провежданата в четирите предишни мандата  политика е балансирана, но и амбициозна и с  поглед в бъдещето на община Несебър.


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Министър Радев с първи коментар на фона на протеста на енергетици и миньори
  30.09.2023 16:44      

Енергийният министър Румен Радев даде брифинг пред медиите по повод протеста на енергетици и минь