Събота, 09 Дек 2023
    
Бургас ИЗБОРИ 2023

Станимир Баев, БСП: „Категорично аз съм единственият ляв кандидат за кмет"

  26.09.2023 15:08  
Станимир Баев, БСП: „Категорично аз съм единственият ляв кандидат за кмет\

Дона МИТЕВА

„Категорично аз съм единственият ляв кандидат за кмет, тъй като съм представител на партия, която има над сто годишна история. А и доколкото познавам другите кандидати, не виждам друг от тях, който да се е позиционирал в лявото пространство. И да е заявил своята принадлежност него“. Това заяви Станимир Баев, който е кандидат за кмет на Бургас, издигнат от столетницата, и водач на листата.

Случайно или не от БСП бяха избрали да внесат документите си в Общинската избирателна комисия /ОИК/в 13 часа. Фаталното число явно не ги притесни.

„Очаквам и съм сигурен, че ще успеем да повторим най-малко това, което БСП постигна на миналите местни избори като брой общински съветници,  а защо не и да надградим“, категоричен бе заместник директорът на Математическата гимназия, който има опит в изборната надпревара, защото в последните парламентарни избори той бе традиционно на второто място.

Той подчерта, че кампанията, която ще води ще бъде позитивна „Трябва да се стремим към надграждане. Специално за политиката на „БСП за България“ това,  което ние ще предприемем е да насочим вниманието си към добро администриране на процесите, управлението и ръководството на общината. Защото въпреки постигнатото има доста неща, които могат да бъдат коригирани, могат да бъдат насочени в по-правилна посока. И най-вече, за тези, за които Бургас им е в сърцето не само на думи той да е най-добрият град за живеене, а наистина да е място, където да живеят млади хора, да има работни места, да е и град с добра социална политика за всички възрасти“, каза Баев.

Това, че листата на БСП не е пълна бе обяснено с това, че такава мантра не е необходима. По-важното е това, че в нея има изявени професионалисти и хора, които са били в предходния общински съвет.

Пълният състав на листата е следният:

 

1. Станимир Байчев Баев 

 

2. Живко Павлов Господинов

 

3. Христо Пламенов Панайотов  

 

4. Георги Георгиев Георгиев 

 

5. Мадлен Михран Мутафян

 

6. Любен Петров Чардаков

 

7. Чанко Миндов Мирчев

 

8. Тинка Асенова Желязкова

 

9. Евгения Стоянова Карайчева 

 

10.Таня Вълчева Иванова  

 

11. Алекси Тодоров Калоянов  

 

12. Явор Кирилов Костов 

 

13. Румен Христов Николов 

 

14. Паруш Желев Парушев

 

15. Снежана Николов Никова

 

16. Анелия Георгиева Вичева 

 

17. Димо  Янчев Карабелов 

 

18. Георги Драгомиров Драгнев 

 

19. Георги Захов Стефанов 

 

20. Елена Димитрова Райкова

 

21. Стойчо Димитров Кавалджиев

 

22.  Пламен Динков Георгиев

 

23. Диана Златкова Минчева

 

24. Георги Демирев Маринов

 

25. Ивета Станимирова Сивкова

 

26. Георги Радков Лозанов 

 

27. Николай Стоянов Вълчев 

 

28.Станко Тодоров Делев