Вторник, 26 Дек 2023
    
ИЗБОРИ 2023

КОД са готови с листата за местния вот в Бургас – ¾ от нея е гражданска квота

  26.09.2023 12:56  
КОД са готови с листата за местния вот в Бургас – ¾ от нея е гражданска квота

Георги РУСИНОВ

 

КОД са готови с имената на кандидатите за общински съветници за местния вот в Бургас. Днес водачът Станимир Апостолов, който е и областен председател на партията на Петър Москов, регистрира листата заедно със свои колеги.

Пред журналисти той изтъкна, че макар и КОД да се явява за пръв път на местни избори, в листата има достатъчно политици с опит. След него е д-р Светослав Тодоров - заместник-директор на УМБАЛ-Бургас. Тук са бившите седесари д-р Георги Митев и Тодор Иванов, които заедно с Апостолов бяха общински съветници в мандат 2015-2019. Изненадата, която се коментира в последните дни е включването на бизнесмена и бивш лидер на СЕК Георги Манев, който заема последното 51-во място. Самият Манев винаги е разчитал на силен личен вот, което със сигурност ще се окаже в плюс за КОД в Бургас.

„Нашият офис се намира на „Богориди“ 34, а знаете, че това е домът на демокрацията в Бургас. Така, че ние продължаваме да защитаваме демократичните и семейните ценности. За това ще работим и в бъдещия Общински съвет“, посочи той.

На въпрос дали ще успеят да обединят десния избирател около своите кандидати, водачът на листата отговори, че ако става въпрос за СДС, то членове на СДС и седесари са две различни думи.

„В голямата си част, над 90% от структурата на СДС премина в КОД. В нашата листа обаче само ¼ са партийни кандидатури. Останалите ¾ са представители на гражданската квота, на хора с дясно убеждение и мислене и обхващат всички сфери на обществения живот. Имаме лекари, имаме учители, имаме архитекти, творци, изявени спортисти, педагози, хора в неравностойно положение, специалисти по логопедия, психология, социални дейности. Имаме работници също. Целият спектър на гражданското общество е представен в нашата листа и те всички са достойни бургазлии“, поясни Апостолов.

Освен с листа за общински съветници, КОД регистрира и кандидат за кмет на село Твърдица - Таня Георгиева. За финал Апостолов обясни, че ще подкрепят кандидатурата на досегашния кмет Димитър Николов, както са го правили винаги.

„Това е човекът, който никога не ни е разочаровал и ще продължи да има нашата подкрепа“, завърши той.

Ето и цялата листа:


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения
Общинският лидер на ГЕРБ Андрей Рунчев: Ще изберем кмет на първи тур
  24.09.2023 11:51      

"Участваме с пълна листа от 51 имена, които ще се борят за доверието на бургазлии през следв