Вторник, 26 Дек 2023
    
Бизнес

Новата Програма за финансиране на туристически услуги в черноморските общини е правилната посока за българския туризъм

  25.09.2023 13:23  
Новата Програма за финансиране на туристически услуги в черноморските общини е правилната посока за българския туризъм

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД и Алианс Българско Черноморие приветстват стартирането на Програмата за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България, стартирана и публикувана официално от Министерството на туризма по лична инициатива на министъра на туризма – Зарица Динкова.

Тази програма е стъпка в правилната посока и има потенциала значително да разшири маркетинговото присъствие на България на ключови входящи пазари, които все още не са възстановили нивата си от периода преди пандемията. Въпреки това, той е доста сложен, нуждае се от ясно обяснение и разбираеми правила за всички, които могат да се възползват от него.

Като концесионер на двете морски летища във Варна и Бургас - портали към Българското Черноморие - "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД оценява високо всяка инициатива, която има за цел по-доброто позициониране на България като атрактивна туристическа морска дестинация сред важните чуждестранни пазари.

„Хубаво е, че имаме тази нова маркетингова програма, инициирана от г-жа Динкова като министър на туризма. Като се имат предвид всички съществуващи законови ограничения, това изглежда най-добрият начин за подобряване на маркетинга в нашите пазари за входящ туризъм в рамките на ЕС. „Фрапорт България“ определено ще се опита да постигне най-добрите резултати заедно с общините и туроператорите, които играят решаваща роля в публикуваната структура. Остава много важната задача да опростим маркетинговите възможности за в бъдеще и да включим частния сектор по организиран начин, за да постигнем най-добрия маркетинг за България“, сподели д-р Франк Кванте, Главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар“ и председател на Алианс Българско Черноморие.

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД и Алианс Българско Черноморие ще продължат да следят отблизо развитието на Програмата за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини и ще работят съвместно с всички партньори за постигане на най-добри резултати от тази програма за туристическия сектор.

Общият размер на средствата за изпълнение на Процедурата е в размер на 5 000 000 лв., финансирани от държавния бюджет, посредством бюджета на Министерството на туризма.

Бюджетът на един проект не може да надхвърля 400 000 лева. Финансовата помощ, която се отпуска по Процедурата, е 60% от общия размер на бюджета на проекта. Останалите 40% от финансирането за изпълнение на проекта, следва да бъдат осигурени под формата на собствено съфинансиране от бенефициента.

Потенциални бенефициенти по Процедурата са следните общини: Аврен, Аксаково, Балчик, Белослав, Бургас, Бяла (Варненска област), Варна, Вълчи дол, Девня, Добрич-град, Долни чифлик, Дългопол, Каварна, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Суворово, Царево, Шабла и Созопол.

Допустими партньори по Процедурата са структурите на местната администрация от целевия район, туроператори, които използват въздушни превозвачи с валиден оперативен лиценз за изпълнение на чартърни полети до Република България с цел туризъм и оператори на граждански летища за обществено ползване в Република България.

                                                                                                                                                                                       

 


Анкета

Мнения

ИЗБОРИ 2023 Мнения
Общинският лидер на ГЕРБ Андрей Рунчев: Ще изберем кмет на първи тур
  24.09.2023 11:51      

"Участваме с пълна листа от 51 имена, които ще се борят за доверието на бургазлии през следв