Събота, 02 Дек 2023
    
ИЗБОРИ 2023

Илиян Янчев излиза като независим кандидат за кмет на Малко Търново със силна подкрепа за него

  23.09.2023 12:31  
Илиян Янчев излиза като независим кандидат за кмет на Малко Търново със силна подкрепа за него

Георги РУСИНОВ

 

Настоящият кмет на Община Малко Търново Илиян Янчев ще се яви на местните избори като независим кандидат, показа репортерска проверка на „Черноморски фар“. Завършилият трети мандат градоначалник е един от малкото, който на всеки следващ вот увеличава подкрепата за себе си.

На местните избори през 2011 година е избран за кмет от листата на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. Печели на първи тур с 50,94 %, втори след него е Владимир Павлов от РЗС с 19,57 %. На местните избори през 2015 година печели на първи тур и е преизбран за втори мандат от листата на ГЕРБ. Печели със 71,86 %, а втори е Тодор Жеков от СЕК с 21,86 %. На местните избори през 2019 година отново печели на първи тур и е преизбран за трети мандат от листата на ГЕРБ. Печели със 73,60 %, а втори е Николай Костуров от СЕК с 15,22 %.

Янчев ще бъде подкрепен на предстоящия вот от ГЕРБ и БСП. Партията на Борисов се регистрира за участие в местните избори за общински съветници и кмет на Звездец. Червените също ще участват с листа за местния парламент и кандидат за кмет на Граматиково.

Други политически сили, които ще издигнат свои кандидати за кметове, общински съветници и кметове на населени места са „Възраждане“, СЕК и „Продължаваме промяната“. Кандидатът на „Възраждане за общински кмет е Димитър Мавродиев. Кандидатите на СЕК и ПП все още не са обявени.

За Звездец свой кандидат ще издигне ДПС, както и листа за Общински съвет – Малко Търново.