Четвъртък, 14 Дек 2023
    
Бизнес

Журналисти от европейски медии са на обиколка из Българското Черноморие

  14.09.2023 17:33  
Журналисти от европейски медии са на обиколка из Българското Черноморие

Три групи журналисти и инфлуенсъри от Германия и Скандинавските страни бяха посрещнати на летища Варна и Бургас

В средата на септември Северното и Южното Черноморие се превърнаха в притегателен център за някои от най-влиятелните журналисти в областта на туризма от Германия и Скандинавските държави.

Общо три групи от топ журналисти и инфлуенсъри са в страната ни с цел промотирането на България като атрактивна морска дестинация сред ключовите пазари за входящ туризъм като: Германия, Дания, Швеция, Норвегия и Финландия.

По покана на Алианс Българско Черноморие в периода от 8-ми до 14-ти септември група от 9 представители на най-големите туристически медии в Германия са на обиколка из най-големите  черноморски курорти и забележителности по Северното и Южното ни Черноморие. Целта на пътуването им е да се запознаят с разнообразието на възможностите за пълноценна почивка в България, както и да добият преки впечатления от качеството на туристическата услуга, предлагана в курортите ни.

Втората група посетители е съставена от 15 травел агенти от гр. Ерфурт, Германия, които в периода от 11-ти до 14-ти септември ще посетят избрани хотели в курортите: Несебър, Обзор и Златни пясъци, като ще имат ексклузивната възможност да се запознаят лично с продукта и качеството на предлаганите туристически услуги. При пристигането си групата беше посрещната от представители на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД на Летище Бургас със символични сувенири и получиха информация за самото летище и целия черноморски регион. Обиколката е по инициатива на Летище Ерфурт, откъдето през летния сезон има директни чартърни полети до Летище Бургас.

От 11-ти до 18-ти септември, по инициатива на „Албена“ АД, съвместно с един от най-големите туроператори на Скандинавския пазар - Nordic Leisure Travel Group, както и с авиокомпания Sunclass Airlines, която изпълнява чартърни полети от Дания, Норвегия, Финландия и Швеция до Варна през летния сезон, група от 5 журналисти, представители на туроператора и авиокомпанията ще се запознаят отблизо с богатствата на Северното Черноморие.


Анкета

Мнения

Мнения Созопол
Тихомир Янакиев, кмет на община Созопол: Не изпитвам неудобство и от нищо не ме е срам, вървя по улиците спокойно
  11.09.2023 16:34      

Най-голямото ми удовлетворение е когато видя в очите на мой съгражданин радост от работат