Четвъртък, 14 Дек 2023
    
Бургас Любопитно

Майка на 5 деца стана „Мисис Черно море“

  14.09.2023 13:58  
 Майка на 5 деца стана „Мисис Черно море“

Красота. Изборът на журналистите

Дона МИТЕВА

Атрактивната Нуртен Чаушева получи титлата „Мисис Черно море“ от медийното жури в едноименния конкурс за омъжени дами. Тя е майка на пет деца – 4 момчета и едно момиче. Най-големият ѝ син е на 25 години, а най-малкият на 6. Тя ще представя България на конкурса Mrs. Universal World в Грузия.

Клуб „Модерен театър“ – Бургас се превърна в арена на красотата. 14 семейни дами на възраст от 25 до 50 години спориха за титлата „Мисис Черно море“ в две възрастови групи. Това бе първото издание на конкурса, чийто организатор е бургаският дизайнер Йордан Бъчваров.

Събитието има и благотворителна насоченост. Каузата е в подкрепа на онкологично отделение за деца. Събраните средства ще бъдат дарени за консумативи, които Здравната каса не поема в пловдивска болница.

С короната на мисис в първа възрастова група – от 25 до 39 години, се увенча Дияна Белева, която също ще представя страната ни в Грузия. Нейни подгласнички станаха двадесет и пет годишните близначки Мария и Даяна Илиеви. Третото място бе за Мария Лапчева.

Нуртен Чаушева със семейството си

Във втората възрастова група – от 40 до 50 години, короната бе за Десислава Тишева. Нейни подгласнички станаха Веселина Иванова и Евгения Сухар. Десислава ще представя страната ни в конкурс за красота в Турция на Fashion crown of the world.

Претендентките дефилираха с елегантните облекла на Kali S Fashion с дизайнер Калина Терзиева и вечерните тоалети на модна къща „Емоционе – Мария Танева“.

Всички участнички получиха много аплодисменти от публиката и подаръци от спонсорите.

След конкурса организаторът му Йордан Бъчваров сподели: „След четири години застой се завръщам. Организирането на един такъв конкурс не е трудно, когато човек има желанието и опита и прави нещо от сърцето си. Тази вечер исках да покажа най-красивото, най-хуманното, защото да не забравяме, че има и благотворителна кауза, която го съпътства. Всички усилия си заслужават. Бих го направил 100 пъти.

С участието на тези дами в международните конкурси доказвам, че българската красота е невероятна и трябва да бъде показвана по света.

Всички участнички в конкурса определям като изключителни жени. Мога спокойно да потвърдя това, което президентът Радев каза на Никулден, че бургазлийката е най-красивата жена. Тази вечер показахме близначки, майка на пет деца, жена на петдесет години с перфектни мерки… Категорично: има много красиви жени в нашия град“.


Анкета

Мнения

Мнения Созопол
Тихомир Янакиев, кмет на община Созопол: Не изпитвам неудобство и от нищо не ме е срам, вървя по улиците спокойно
  11.09.2023 16:34      

Най-голямото ми удовлетворение е когато видя в очите на мой съгражданин радост от работат