Сряда, 06 Дек 2023
    
Царево

Морето изхвърли тяло на мъж, издирват се две жени

  06.09.2023 08:04  
 Морето изхвърли тяло на мъж, издирват се две жени

 „Снощи морето изхвърли на брега мъж, който всеки момент очакваме да бъде идентифициран Все още се издирват две жени”. Това каза в ефира на „Здравей, България” кметът на Царево Георги Лапчев. Спасители претърсват целия залив. Градоначалникът се надява издирваните да бъдат живи и здрави, въпреки че прогнозите не били оптимистични.

„Има досъдебни производства за наводнени и непочистени дерета и сигнали до РИОСВ. Те са за добиване на инертни материали от коритото на река Черна, непосредствено до устието”, твърди общинският съветник Емил Пейчев. По думите му плуващите в реката боклуци и дори гуми най-вероятно са запушили коритото и водата е скъсала моста.

От потопа по Черноморието най-сериозно бе засегната община Царево. Под вода са Лозенец, Арапя, Варвара и всички къмпинги от Созопол до Синеморец. Пътят Царево - Варвара е от най-засегнатите в района на потопа. Наводненията срутват основите на моста и го правят на практика неизползваем. Пътното трасе е напълно затворено. Дерето под моста е изцяло залято, а в момента водата се е оттекла и е оставила своите следи. Днес от Сливен ще бъде докаран понтонен мост, докато тече ремонтът на повредения.


Анкета

Мнения

Мнения Царево
Кметът на Царево: Никога не е имало такива валежи
  05.09.2023 13:24      

Река Велека се разлива в село Кости, обясни Георги Лапчев В Царево никог