Четвъртък, 16 Nov 2023
    
Бургас Култура

Фестивал на рибата и виното удължава лятото в Бургас

  17.08.2023 13:00  
Фестивал на рибата и виното удължава лятото в Бургас

Фестивалът на рибата и виното отново ще обогати културния календар на Бургас – тази година в цели четири дни. Морски изкушения и безброй забавления ще посрещнат бургазлии и гостите на града пред Експо център „Флора“ на 7, 8, 9 и 10 септември 2023.

Програмата включва над 200 артисти, кулинарни демонстрации и конкурси, игри, забавление за децата, подбрано вино и вкусни морски деликатеси.

А музикалната сцена на Фестивала на рибата и виното ще открие Кичка Бодурова със свой концерт на 7 септември 2023. Още на следващия ден публиката ще пее вечните евъргрийни с формацията БГ Дуетът и ще се впусне във вихъра на мамбото със специалните гости от Венецуела Mambo Song.

Съботната музикална програма ще бъде поверена на друга обичана българска поп певица – Петя Буюклиева, а веднага след нея на сцената ще се качат едни от най-големите купонджии в българския шоубизнес – Джанго Зе – с вечните си хитове „Луди жаби“, „Голяма грешка“ и др.

Почитателите на народната музика също ще открият нещо за себе си в програмата Николина Чакърдъкова ще озвучи фестивалната зона в неделя, 10 септември 2023.

Не пропускайте традиционният Фестивал на виното и рибата в Бургас и за да се насладите на разнообразие от български и чужди вина, допълнени със съвети кое от тях с каква храна е най-подходящо да се съчетава.

А ако знаете рецептата за най-вкусната рибена чорба, можете да се впуснете смело в традиционния за Фестивала на рибата и виното конкурс "Най-вкусна рибена чорба".

Малки и големи ще могат да се забавляват еднакво добре, така че не забравяйте децата – отново сме приготвили специални занимания и за тях. Детски представления, творчески работилници, уроци и занимания са предвидени и в четирите дни на фестивала.

Любители на рибата и виното от цялата страна – очакваме ви в Бургас и през септември, за да отпразнуваме заедно сезонът на рибата!

Фестивалната зона ще бъде разположена в парк „Приморски“  - до Експоцентър „Флора“  и ще работи от 7 септември 2023 от 18.00  до 23.00 ч, на 8 септември от 16:00 до 23:00, а в събота и неделя – от 11.00 до 23:30.


Анкета

Мнения

Мнения Несебър
Кметът на Несебър за празника на града: С право можем да се гордеем с развитието и просперитета на града ни
  15.08.2023 13:32      

Днес отбелязваме един от най-големите  християнски празници – Успение на Пресвета Бого