Четвъртък, 16 Nov 2023
    
Бургас

„Български Възход“ представи част от кандидат - кметовете си в областта. Вижте кои са те/ОБНОВЕНА/

  17.08.2023 12:03  
„Български Възход“  представи част от кандидат - кметовете си в областта. Вижте кои са те/ОБНОВЕНА/

Силвия ШАТЪРОВА

ПП „Български възход“ представи част от кандидат-кметовете си за местния вот през есента. Отпаднаха голяма част от въпросителните. В Бургас кандидат за кмет ще бъде Стоян Грозев, който е общински съветник и областен координатор на структурата. Още преди две седмици от партията загатнаха, че точно той ще е евентуалният кандидат.

Той е най-принципният човек, когото познавам и с удоволствие ще гласувам за него“, заяви Манол Тодоров.

Сред приоритетите му са въвеждането на избираеми районни кметове, по-ниски прагове на ФПХ, намаляване на административната тежест към хората и бизнеса от страна на администрацията.

Стоян Грозев е магистър по публична администрация, общински съветник мандат 2019 – 2023. Притежава сериозен професионален опит в сферата на туризма, жилищното и промишлено строителство в страната и извън нея. Поддържа външнотърговски отношения с фирми от: КНР, Република Узбекистан, Руска Федерация, Република Казахстан.

Има опит в сферата на газопреносни мрежи, ВЕИ – биогазови инсталации, газифициране на биомаса и когенерация. Консултант по различни проекти в сферата на туризма и промишленото строителство.

За Поморие – това е Ангелина Мерджанова, която е известен общественик и учредител на структурата на „Български възход“ в общината. Известна е с екологичните си каузи и с това Поморие да се запази като център на балнеоложки туризъм, защото в момента е под въпрос солеността на езерото там и съответно запазване на калта. „Балнеологията е в опасност“, заяви тя. Сред акцентите ѝ са запазване на общинска собственост, защото по думите ѝ общината е загубила над 70% собственост, както и програми за оставане на младите хора в Поморие. 

Председател е на Сдружение с нестопанска цел „Граждани за Поморие“, а също и председател на структурата на ПП „Български възход“ за община Поморие.

В Приморско кандидат ще е Ваня Андонова, която е общински съветник.

Тя акцентира върху това, че обществото страда от липса на прозрачност и справедливост и тези липси трябва да се запълнят. Демографските проблеми, социалната политика и липса на медицински кадри са проблемите, за които ще работи тя.

Андонова е магистър по икономика и мениджмънт на туризма. Общински съветник в Общински съвет Приморско, мандат 2019 – 2023 г. Член на ПК „Образование, култура, спорт, вероизповедание, здравеопазване и социална политика“. Член на ПК по туризъм, търговия, рекламна дейност.

От 2018 г. се занимава активно с обществена дейност в сферата на туризма и социалните политики в община Приморско. Създател на Наредба за отпускане на стипендии на студенти от община Приморско.

Член на УС на „Асоциация за климатолечение и здравен туризъм“ Бургас

С дългогодишен опит в сферата на търговията, производството и хотелиерство.

 

В Средец партията издига Гошо Атанасов, който ще се бори за решаване на ВиК проблемите и инфраструктурните проблеми на региона.

Инж. Гошо Иванов Атанасов е завършил Технически университет Варна, степен магистър, специалност „Електроенергетика“.

Работи като електропроектант в ЕВН с 30-годишен стаж в енергетиката. Член на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП).

 

В Созопол срещу Тихомир Янакиев партията издига почетния консул на Корея в Бургас Йосиф Спиридонов. Неговото мото ще е: „Созопол – любов и съдба“.

Притежава сериозен професионален опит в частния бизнес в сферата на туризма, строителството, транспорта, озеленяване и ландшафт.

През 2015 г. е номиниран от Корейското правителство за Почетен Консул на Р Корея в гр. Бургас с регион на действие Бургаска, Сливенска и Старозагорска области. По негова идея и инициатива е сключването на договор за побратимяване на Бургас с града на „Хюндай“ – Улсан. Организира най различни Корейски събития в Бургас, Созопол, Поморие и други черноморски градове. Роботи активно за привличане на корейски инвестиции в окръга.

Председател на фондация „Свети Кирик и Созопол“, Фондация „Созопол – любов и съдба“, НПО „Култура, медия и комуникация“.

 

 Всички изброени кандидати, без Приморско, ще бъдат и водачи на листи в съответните общини.

Водач на листата в Камено ще е Иван Кузманов. Партията очаква пробив на много места в региона.

 


Анкета

Мнения

Мнения Несебър
Кметът на Несебър за празника на града: С право можем да се гордеем с развитието и просперитета на града ни
  15.08.2023 13:32      

Днес отбелязваме един от най-големите  християнски празници – Успение на Пресвета Бого