Петък, 27 Oct 2023
    
Несебър

Фермерският пазар в Несебър вече функционира

  28.07.2023 15:47  
Фермерският пазар в Несебър вече функционира

От днес обновеният фермерски пазар в ж.к. „Младост“ в Новия Несебър функционира.

След извършена  цялостна реконструкция,  обектът предоставя на производителите на земеделска продукция от региона и на купувачите повече удобства и  полезна площ за търговска дейност.

Още в първия работен ден той бе посетен от кмета на общината Николай Димитров, който пожела на производителите и потребителите успешна дейност и взаимно полезни  търговски отношения.

В резултат на  реконструкцията на пазарното пространство значително са подобрени  условията за пласмент на селскостопанска стока. Новата площадка е разширена и заравнена. Търговските клетки са увеличени на 10 броя, като всяка една от тях е снабдена с електричество. Пазарът е включен във ВиК мрежата, а за удобство на търгуващите е изградено сервизно помещение. Новата покривна конструкция - тип козирка, обхваща  цялостно търговската площ и заедно с монтирания в задната част на обекта „гръб“, осигуряват работата на пазара при всякакви метеорологични условия. Осветлението е решено с ЛЕД енергоспестяващи тела с оптимален ефект на полезно действие. На  площадното пространство пред пазара са разчертани паркинг клетки за клиентите, които ще ползват  свободен режим на престой за  определен времеви период.

По предложение на търговците пред пазара  ще се монтира ограничителен парапет и ще се търси решение за  затваряне на обекта в неактивните часове от денонощието.

Пазарът, съществуващ в  ж.к. „Младост“  повече  10 години, е създаден, за да даде възможност на  фермерите от региона да предлагат своята стока пряко, без борсово посредничеството, при директен контакт с купувачите.

Община Несебър има изградена политика и дългогодишна традиция в подкрепа на производителите на екологично чисти фермерски продукти и е ангажирана в развитието на преките взаимоотношения между местните производители и гражданите на Несебър.  Натрупаният през годините значителен опит показва, че директният контакт между фермер и потребител способства за по-добрите условия на търсене и предлагане и постигане на конкурентни цени на селскостопанските стоки.


Анкета

За кой кандидат за кмет на Община Бургас ще гласувате?


Резултати

Мнения

Мнения
Пеевски: Няма да подкрепим идеята за лимит в мандатите на кметовете
  26.07.2023 13:48      

ДПС няма да подкрепи идеята на ПП-ДБ да се въведе лимит в мандатите на кметовете. То