Понеделник, 23 Oct 2023
    
Бургас

Кметът Димитър Николов поиска по един плаж за всяка община, който ще е безплатен

  24.07.2023 12:15  
Кметът Димитър Николов поиска по един плаж за всяка община, който ще е безплатен

Припомни и за четирилентовия път до Ахтопол

 

Георги РУСИНОВ

 

Кметът на Община Бургас Димитър Николов поиска по един плаж за всяка община, който да е напълно безплатен за туристите. Това заяви той след среща с министъра на туризма Зарица Динкова, на която присъстваха и негови колеги от южните общини.

„Във всяка една община държим да има по един общински социален плаж, защото много жалби имаме по отношение на платените зони. Вие много често сте коментирали жалбите и като че ли платените зони пълзят за сметка на безплатните зони. Ако ни се гарантира, че всяка една община ще има по един такъв общински плаж, който да се поддържа, то те ще бъдат изцяло безплатни“, каза градоначалникът.

Конкретно за Бургас Николов визира плаж „Атанасовска коса“.

„Ние имаме конкретно виждане за него да ни бъде предоставен и целият да бъде безплатен. Това ще бъде добре, защото има много такива предложения от нашите граждани, а и от гостите  на Бургас. Разбира се не всичко зависи от Министерство на туризма. Очакваме това да бъде решение на Министерски съвет. Ние ще приветстваме такова решение, ако бъде взето и сме готови веднага да започнем да го стопанисваме“, поясни той.

Кметът припомни и идеята за четирилентовите пътища, които да свързват Бургас със съседните общини, като в случая акцентира на този до Ахтопол.

„Имаме готов технически проект за четири ленти до Ахтопол. Още веднъж го предложихме, защото това ще реши много проблемите с тапите. Ако ни помогнат с изграждането на този четирилентов път това със сигурност ще даде големи перспективи за туризма“, завърши той.

 

Какво коментира министърът и кметовете на общините Царево и Приморско очаквайте след малко.


Анкета

За кой кандидат за кмет на Община Бургас ще гласувате?


Резултати

Мнения

Мнения
Министърът на туризма застана на страната на потребителите в спора със скъпите стекове
  23.07.2023 15:25      

Зарица Динкова защити клиента, когото заведение поиска да съди Министъръ