Петък, 20 Oct 2023
    
Созопол

Музикални групи от побратимената гръцка община Суфли изнесоха концерти в Созопол

  21.07.2023 13:56  
Музикални групи от побратимената гръцка община Суфли изнесоха концерти в Созопол

 

Във връзка с честванията на празника на град Созопол, културната програма в морския град бе обогатена с присъствието на два впечатляващи състава от съседна Гърция. Танцова група „Йоанис Продромос“ и оркестър „Трубадури“ разтърсиха созополската сцена и очароваха публиката с автентични танци и музика.

Гости на събитията и придружаващи съставите бяха кмета на община Суфли Панайотис Калакикос и зам.-кмета на  град Тихеро - Димитрис Дарусис, които бяха посрещнати от домакина - кмета на Созопол Тихомир Янакиев. На срещата си те обсъдиха идеи за трансгранично сътрудничество и възможностите, които то може да предостави на двете страни, включително и развитието на алтернативен туризъм, обмяна на опит в различни сфери и предоставяне възможност на жителите на двете общини отблизо да се запознаят с културата, обичаите и традициите на България и Гърция.

Гражданите на двете общини са свързани с дългогодишни отношения, обща памет и перспективи, бидейки част от обширната земя на Тракия. По този повод в началото на настоящата година Общините Созопол и Суфли подписаха споразумение за съвместно сътрудничество в различни области.

Следващата среща между жители на двете общини ще бъде през септември, когато созополски музикални състави ще посетят побратимената Суфли, стана ясно по време концерта през вчерашния ден.


Анкета

За кой кандидат за кмет на Община Бургас ще гласувате?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Пеевски: Чрез „Лукойл“ се финансира войната! Това трябва да приключи!
  19.07.2023 14:26      

Не може една частна компания да притежава врата в държавната граница, поясни депутатът от