Четвъртък, 19 Oct 2023
    
Камено

От жителите на Русокастро с любов: Издигнаха паметна плоча за всеотдайността на доктора

  20.07.2023 14:35  
От жителите на Русокастро с любов: Издигнаха паметна плоча за всеотдайността на доктора

Ликът на обичания в Община Камено д-р Константин Баждарванов остава завинаги върху фасадата на сградата на Здравната служба, за да напомня за примера му

В присъствието на жители на село Русокастро, кметът на Община Камено Жельо Вардунски, председателят на ОС Камено Радослав Балтдажиев и кметовете на селата Русокастро, Желязово и Ливада, на днешния празник Илинден беше официално поставена и открита паметната плоча на един от най-обичаните лекари, д-р Константин Ангелов Баждарванов.

5 години след загубата му, жителите на Русокастро решават да събират средства за да увековечат паметта му, чрез изработването на плочата.

Кенотафът е разположен на централно място пред Здравната служба в селото. А целта е да напомня на хората за всеотдайността и примера, оставен от медикът, посветил живота си на грижата за хората от трите села – Русокастро, Желязово и Ливада.

По думите на колегите му, д-р Баждарванов е познавал всеки един от тях по име и е живеел със страданията на всички тях.

„Беше всеотдаен лекар, много добър диагностик. Професионализмът му беше оценен не само от пациентите, но и от колегите му. Начетен, умен и образован. С него беше удоволствие да се говори на всякакви теми“, каза неговата колежка и заместник в Здравната служба.

Трудовият път на д-р Константин Баждарванов започва през 1984 година, веднага след завършването на Медицинският университет във Варна и завършва преждевременно през 2018г.

„34 години от неговия живот бяха посветени на грижите и лечението на населението. За съжаление ни напусна твърде млад, но споменът за него ще остане в сърцата ни. Добрите хора никога, не умират, те винаги оставят светла диря“, категорични са и колеги и пациенти на лекаря.


Анкета

За кой кандидат за кмет на Община Бургас ще гласувате?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Пеевски: Чрез „Лукойл“ се финансира войната! Това трябва да приключи!
  19.07.2023 14:26      

Не може една частна компания да притежава врата в държавната граница, поясни депутатът от