Петък, 06 Oct 2023
    
Бургас Спорт

Утре е плувният маратон „Порт Бургас“, все още има време да се запишете

  07.07.2023 15:21  
Утре е плувният маратон „Порт Бургас“, все още има време да се запишете

Георги РУСИНОВ

 

Утре от 11:00 часа ще бъде официално открито третото издание на Международния плувен маратон „Порт Бургас“. Церемонията по откриване ще проведат съорганизаторите от Община Бургас в лицето на кмета Димитър Николов и плувецът-рекордьор Цанко Цанков.

Маратонът е с две дистанции – от 1000 и 3000 метра. Участниците са от 7 държави и към момента са над 180.

„Към момента плувният маратон „Порт Бургас“ е състезанието с най-висок ранг в България в плуването в открити води. Има множество регистрации и огромен брой участници от 7 страни. Това, което е много важно да кажем е, че регистрациите продължават и в момента. Призовавам всички любители на плувните спортове да се регистрират за участие, тъй като форматът не е само за професионалисти, а и за любители. Дали сме възможност и в утрешния ден на място да се регистрират хора. Призоваваме всички да се регистрират още днес, до края на деня на сайта burgasmarathon.com“, коментира за „Черноморски фар“ плувецът Цанко Цанков.

По думите му плувният маратон е изключително атрактивен, тъй като може да бъде наблюдаван както по вода, така и от сушата.

„За първа година маратонът е включен в календара на Световната федерация по плуване в открити води. Огромна подкрепа получаваме от Община Бургас, от Пристанище Бургас (които са и съорганизатори) и разбира се на ВМС, които спомагат изключително много за логистичното обезпечаване на маратона“, каза още Цанков.

Всеки участник ще получи медал и специален сертификат от Международната федерация.


Анкета

Мнения

Бургас Култура Мнения
Боян Боев, писател: Вдъхновява ме най-вече историческата обстановка в България преди повече от век
  04.07.2023 16:28      

Младият писател работи с деца: показва им колко необятно е тяхното въображение