Вторник, 03 Oct 2023
    
Созопол

Регионалният министър на спешна среща с кметовете Янакиев и Деспов за инфраструктурни проблеми

  29.06.2023 14:12  
Регионалният министър на спешна среща с кметовете Янакиев и Деспов за инфраструктурни проблеми

На 28 юни Тихомир Янакиев и Росен Деспов се срещнаха с министъра на регионалното развитие Андрей Цеков, като тема на разговор бяха крайно необходимите ремонти на рушащия се мост при град Черноморец и на път III-992 от Отманли до с. Росен.

Янакиев предостави на Цеков преписката с цялата кореспонденция между институциите по тези въпроси - от 2019 година до последното писмо от 22 юни т.г. Министърът гарантира, че ще се запознае обстойно с нея и ще уведоми кога и какви действия ще бъдат предприети за двата обекта.

Кметът уточни, че към момента на пътната отсечка към с. Росен се извършва ремонт с цел да бъдат попълнени големите дупки по трасето, но изрази мнение, че това категорично не е достатъчно и държи пътят да бъде реконструиран и ремонтиран така, както е по проект. Обсъдени бяха варианти за качествен ремонт в най-кратки срокове.

По време на срещата Янакиев отново запозна Министъра с намеренията на местните жители на селата и Росен и Равна гора, които той подкрепя, за протест, с който да спрат движението по главния път от Бургас до Созопол, и помоли за ефективни и бързи действия от страна на Държавата, поради огромния риск от пътнотранспортни произшествия.


Анкета

Мнения

Мнения
 Ще има ли кандидати за кметове БСП във всички общини на Бургаска област?
  03.07.2023 13:57      

Нямаме драми в Созопол, Янакиев и досега е наш кмет, заяви лидерът на левицата Корнел