Неделя, 27 Авг 2023
    
Бизнес

Чрез безплатни тестове продават съмнителни продукти за отслабване

  28.05.2023 13:45  
Чрез безплатни тестове продават съмнителни продукти за отслабване

Безплатен тест за съставяне на "лесен и ефективен" индивидуален план за хранене с цел постигане на желаните резултати за месец преследва потребители в социалните мрежи на прага на лятото.

От потребителя се изисква да последва връзка в спонсориран пост, да въведе своите имена, пол, възраст, височина, актуално и желано тегло, причини за отслабване и много други лични данни и информация. След това той веднага получава на електронната си поща персонализирано писмо с поименно обръщение, резултатите от "теста" и покана да поръча своя индивидуален хранителен режим. Този подход засилва доверието у потребителите. Започва поредица от писма с оферти за закупуване на продукти за отслабване и рецепти с тях - разбира се, срещу заплащане. На хората им се внушава, че са получили своя индивидуален план с грижа за тях и дори и многократно да са се проваляли, този път най-накрая ще успеят, защото досега са се лишавали от любимите си храни и са консумирали само безвкусни продукти, докато с този режим това няма да е така.

„Има случаи, в които медикаментите се оказват ефективни за редуцирането на теглото, но въпросът е с цената на какво – не бива да рискуваме здравето си за бързо сваляне на килограмите, които ни притесняват. Рисковете се крият в това, че на някои от тези медикаменти съдържанието не е изследвано, не се знае верността на отправяните послания, а същевременно виждаме медици или свидетелстващи със своите разкази уж доволни от продукта потребители - често нереални“, обясни основателят на онлайн платформата "Ние, потребителите" Габриела Руменова в предаване по „Евроком“.

Тя посочи, че обикновено снимките се взимат от банки за изображения. „Можем да открием различни езикови версии на сайта за продажби и се оказва, че едно лице в дадена държава е Джон, в друга е Марко, а у нас е Христо.“


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Спорт
Камата си спомни с умиление за началото на кариерата си в Бургас с Туньо (ВИДЕО)
  27.05.2023 16:39      

Георги РУСИНОВ Видео: Силвия ШАТЪРОВА   Легендата на българския футб